Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.  Από νωρίς το πρωί στα μεγάλα λιμάνια της χώρας παρατηρήθηκε συνωστισμός με τα πλοία να αναχωρούν γεμάτα για νησιωτικούς προορισμούς όπως Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, νησιά του Αργοσαρωνικού και Κρήτη.

Με πληρότητα 100% αποπλέουν τα πλοία από τον Πειραιά για κοντινούς προορισμούς και έχουν «κοπεί» ήδη 15.000 εισιτήρια. Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 62 δρομολόγια, 40 για Αργοσαρωνικό και 21 προς τα υπόλοιπα νησιά.

Την ίδια ώρα οι εκδρομείς που επέλεξαν να κινηθούν με ΙΧ με προορισμό την ηπειρωτική Ελλάδα συνάντησαν κίνηση στους σταθμούς των διοδίων καθ’ όλο το μήκος των εθνικών δρόμων.

Αυτή την ώρα παρατηρούνται καθυστερήσεις 10 λεπτών στο ρεύμα προς Ελευσίνα και 15 λεπτών στην έξοδο για Λαμία.

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στο ρεύμα εξόδου και στα δύο εθνικά δίκτυα λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα. Σήμερα, από τις 16:00 έως τις 22:00 θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών για το ρεύμα εξόδου και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 13:00.

Πολύ αυξημένη είναι η κυκλοφορία στο ρεύμα του Κηφισού προς το λιμάνι του Πειραιά. Σχετική ανάρτηση στο twitter έκανε η «Αττική Οδός».

Οι καθυστερήσεις ξεκινάνε από την Αττική Οδό και φθάνουν μέχρι το λιμάνι του Πειραιά.

Συνιστάται σε όσους ταξιδεύουν με πλοίο να ξεκινήσουν νωρίτερα για να βρεθούν εγκαίρως στο λιμάνι του Πειραιά.

Ταυτόχρονα, παρατηρείται αυξημένη κίνηση εντός του αστικού ιστού της Αττικής.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση των οχημάτων προς το κέντρο της Αθήνας, αυξημένη κυκλοφορία υπάρχει στην Κηφισίας και στη Μεσογείων.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και προς τις δύο κατευθύνσεις, καθώς και η Κατεχάκη και η Πέτρου Ράλλη.

Σε ισχύ έχουν τεθεί τα έκτακτα μέτρα οδικής ασφάλειας που σχεδίασε η Τροχαία για την έξοδο του Αγίου Πνεύματος, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 6 Ιουνίου, οπότε και θα ολοκληρώνεται η επιστροφή των εκδρομέων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.