Τραγωδία στη Χαλκιδική: 63χρονη τουρίστρια ξεψύχησε περιμένοντας το ασθενοφόρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την τελευταία της πνοή άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία στη Χαλκιδική, η οποία έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα στην περιοχή της Ουρανούπολης, με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να κάνει μια ώρα και ένα τέταρτο να φτάσει στο σημείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr η 63χρονη συμμετείχε σε ομάδα που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα. Αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ουρανούπολης και περίπου στις 2 το μεσημέρι, η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα με την ομάδα, με το ΕΚΑΒ να ειδοποιείται αμέσως να μεταβεί στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το ζήτημα είναι ότι ολόκληρη Χαλκιδική διαθέτει μόλις πέντε Κέντρα Υγείας και οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι αρκετά μεγάλες. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ξεκίνησε κατευθείαν από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου προς τον οικισμό της Ουρανούπολης, η απόσταση που χρειάστηκε να διανύσει χρονομετρικά αντιστοίχισε σε 1 ώρα και 15 λεπτά. Στο ενδιάμεσο, η γυναίκα έπαθε ανακοπή και άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης με απινιδωτή που διέθετε το κατάστημα, καθώς και των διασωστών που έσπευσαν στο σημείο, η γυναίκα δυστυχώς κατέληξε, με την ώρα θανάτου να προσδιορίζεται στις 4 το μεσημέρι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.