Νέο “μπλόκο” στον Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκτός της βουλευτικής εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου 2023 παραμένει ο Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά και ο συνδυασμός των ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετέχει, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση-ανακήρυξη του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές 32 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 44 που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και εκτίει την ποινή του συμμετείχε στον συνδυασμό «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» και είχε δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Επίσης, στον επίμαχο συνδυασμό συμμετέχουν ακόμη 28 ανεξάρτητοι υποψήφιοι βουλευτές.

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου προχώρησε σήμερα στην ανακήρυξη των κομμάτων τα οποία νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Από τον Άρειο Πάγο «κόπηκαν» 12 κόμματα, κ.λπ., από τα συνολικά 44 που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν δηλώσει συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 35 κόμματα, οι 5 συνασπισμοί κομμάτων, ο ένας συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι (συνολικά 44).

Τα κόμματα που κόπηκαν είναι τα εξής:

1.ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

2.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΔΗΚΕΑ)

3ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)

4ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

5.ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ –ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

6.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)

7.ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

8.ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

9. ΕΛΛΗΝΕΣ –ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ

10. ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

11. ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

12. ΖΟΤΟΣ ΙΑΓΚΟΣ

Κασιδιάρης: Θα στηρίξω το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου τόνισε μεταξύ άλλων πως θα στηρίξει το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ.

Η δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη έχει ως εξής: Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα ψηφίσω και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, που θα εισέλθει δυναμικά στη βουλή και θα αποτελέσει την πιο ισχυρή εθνική αντιπολίτευση.

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Αφού απέκλεισαν με αντισυνταγματικό τρόπο τους ΕΛΛΗΝΕΣ, θα στηρίξω συνειδητά τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ που αποτελούν διαχρονικά και συμβολικά την πρώτη γραμμή των Ελλήνων στους αγώνες για την Ελευθερία.

protothema.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.