Κυβέρνηση για μετανάστες στον Έβρο: Θα αποτραπεί κάθε παράνομη διέλευση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για τον Έβρο:

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Σε επιφυλακή οι συνοριοφύλακες

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών παρατηρείται στα σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία, μετά και το δεύτερο γύρο των εκλογών στη γείτονα που βρήκε νικητή τον Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι σε επιφυλακή βρίσκονταν από το πρωί του Σαββάτου οι Έλληνες συνοριοφύλακες στις περιοχές Μαράσια και Βύσσα του Έβρου καθώς σε αμφότερες αυτές τις τοποθεσίες εντοπίστηκαν ομάδες μεταναστών με αρκετές γυναίκες και παιδιά.

Η ομάδα των 80 περίπου μεταναστών που πέρασε σε ελληνική επικράτεια εντοπίστηκε αρχικά το πρωί της Κυριακής σε νησίδα του ποταμού κοντά στα Μαράσια, δίπλα στο τριεθνές σημείο του Έβρου, (σύνορο Ελλάδας- Τουρκίας- Βουλγαρίας). Σύμφωνα με πληροφορίες του Open μάλιστα, ένας άνδρας φώναζε ότι πεθαίνει και χρειάζεται βοήθεια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.