Ξάνθη: Ελεύθερη η 27χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Πανικοβλήθηκα, δεν είχα γάλα να το ταΐσω», δήλωσε η 27χρονη μητέρα από την Ξάνθη στις Αρχές, για το βρέφος που γέννησε και που ο αδερφός της παρέδωσε στην αστυνομία λέγοντάς τους ότι το βρήκε εγκαταλελειμμένο στην πόρτα του σπιτιού του.

Ένα μυστήριο περιέβαλε την υπόθεση με την εγκατάλειψη βρέφους στην Ξάνθη, ωστόσο τελικά φαίνεται πως οι Αρχές φτάνουν στην άκρη του νήματος. Η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη μετά την κατάθεσή της στις Αρχές.

Παρ’ όλ’ αυτά, η ΕΡΤ αναφέρει ότι σήμερα (4.6.2023) θα πραγματοποιηθεί ψυχιατρική εξέταση της μητέρας, κάτι που ζήτησε ο εισαγγελέας, για να διαπιστωθεί ο λόγος που η ίδια ήθελε να εγκαταλείψει το νεογέννητο παιδί της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 27χρονη γέννησε το πρωί της Παρασκευής μόνη της στο σπίτι και σχεδόν 14 ώρες μετά, πήρε τηλέφωνο τον αδερφό της μετά τα μεσάνυχτα και του είπε ότι βρήκε ένα μωρό έξω από το σπίτι της γιαγιάς τους.

Ο αδερφός της μετέφερε το μωρό γυμνό στην αστυνομία, λέγοντάς τους το ίδιο πράγμα. Όμως, χθες Σάββατο το μεσημέρι, η 27χρονη το αναζήτησε και τελικά ο εισαγγελέας ζήτησε να μπουν και οι δύο στο νοσοκομείο της Ξάνθης για να εξεταστούν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αμφότεροι είναι πολύ καλή κατάσταση.

Η 27χρονη πήγε στο αστυνομικό τμήμα Αβδήρων το μεσημέρι του Σαββάτου και εξιστόρησε όλα όσα έγιναν, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων στους αστυνομικούς ότι κανείς δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί.

«Γέννησα στις 10 το πρωί της Παρασκευής μόνη μου, ενώ ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς μου. Δεν γνώριζε κανείς για την εγκυμοσύνη. Δεν είχα γάλα να το ταΐσω. Πανικοβλήθηκα», είπε.

Η ίδια είχε έρθει στο χωριό Γενισέα της Ξάνθης πριν 10 μέρες από την Γερμανία. Οι γονείς της σκοπεύουν να έρθουν από τη Γερμανία στην Ελλάδα, για να την στηρίξουν ενώ η τοπική κοινότητα και ο αντιδήμαρχος είπαν από τη μεριά τους πως σκοπεύουν να βοηθήσουν την μητέρα και τον πατέρα του βρέφους όπως μπορούν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.