Ιατροδικαστής Γαλεντέρης για 27χρονη: Το DNA θα αποκαλύψει τον δράστη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τη σημασία των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της 27χρονης Αναστάζια που δολοφονήθηκε άγρια στην Κω μίλησε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης λέγοντας ότι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την αποκάλυψη του δράστη είναι η αυτοψία του χώρου όπου έγινε  η νέα γυναικοκτονία.

«Είναι σημαντικό να δούμε δηλαδή ποια ευρήματα έχει η σορός εκεί που βρέθηκε, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε αν μετακινήθηκε από την αρχική στάση και φυσικά αν έχει αλλάξει κάτι κατά την πορεία της μεταφοράς» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Γαλεντέρης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή απομένει να διαπιστωθεί επίσης ο μηχανισμός θανάτου, ο οποίος θα επιβεβαιωθεί από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις που θα δείξουν εάν όντως έλαβε χώρα στραγγαλισμός ή ο θάνατος επήλθε με κάποιο άλλο βίαιο τρόπο.

«Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα προκύψουν αν έγινε λήψη ή χορήγηση ουσιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστολή, οποιαδήποτε άλλη διαταραχή και τέλος τα ευρήματα της σήμανσης όπως είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA» πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης επισημαίνοντας ότι μένει να φανεί εάν ανήκουν σε ένα άτομο ή σε ένα μείγμα ατόμων.

Aναφερόμενος στο DNA του δράστη ο ιατροδικαστής τόνισε ότι «είναι άλλο να βρεθεί τυχαία στο σώμα και άλλο να βρεθεί στα νύχια ή σε οποιαδήποτε άλλο σημείο το οποίο ουσιαστικά “δένει” ένα έγκλημα. Και μπορούμε να αποφασίσουμε και να καταλήξουμε σε συμπέρασμα ποιο ήταν δράστης και με ποιον τρόπο έλαβε χώρα η όλη πράξη».

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές. Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.