Εκλογές 2023: Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός – Τι είχε δηλώσει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο Σπύρος Πνευματικός, μετά τις δηλώσεις του για «διαλογή ασθενών».

Ο Σπύρος Πνευματικός παραιτείται από υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με το evima.gr.

 

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης από την Αιδηψό, όπου και βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας του.

 

Υπενθυμίζεται πως ο Σπύρος Πνευματικός ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στην Εύβοια στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπου είχε έρθει τρίτος, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία κατέλαβε δύο έδρες.

Η δήλωση που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Πνευματικός είπε μεταξύ άλλων: «Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων». Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στο παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου γίνεται, όπως είπε, υπάρχει το λεγόμενο «cost benefit ratio».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Πνευματικού:

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι “δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας”. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει;», είπε και συνέχισε:

«Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα: Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πάει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τη γυναίκα μου στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει ήταν πραγματικά πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν… Ακούγεται λίγο κυνικό – Δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο».

Λινού: Τρομακτική δήλωση, αποκαλύπτει το σχέδιο της ΝΔ για το ΕΣΥ
Για τρομακτική δήλωση, η οποία αποκαλύπτει το σχέδιο της ΝΔ για το ΕΣΥ, έκανε λόγοη Αθηνά Λινού από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ . Λινού, μέλος της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν προτίθεται να επενδύσει ούτε στους λειτουργούς υγείας, ούτε στις υποδομές. “Για αυτό το λόγο, βιώσαμε ήδη 3 θανάτους λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.