Δίκη Άλκη Καμπανού: Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων πρότεινε η εισαγγελέας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε η εισαγγελέας, ολοκληρώνοντας την τριήμερη αγόρευσή της.

Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας την μαραθώνια αγόρευσή της που κράτησε 3 ημέρες, πρότεινε την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Μετά την αγόρευση «κόλαφο» που έκανε χθες, Πέμπτη (08.06.2023), νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (09.06.2023) η κ. Κυριακή Κλιάμπα σκιαγράφησε τους ρόλους των 12 κατηγορουμένων, ενώ αναφέρθηκε στους ρόλους και τη συμμετοχή των υπολοίπων έξι κατηγορουμένων.

Όπως ανέφερε το ThessToday.gr, η εισαγγελέας τόνισε ξανά τις διαδοχικές αντιφάσεις και τα ψέματα που θεωρεί η ίδια ότι αναφέρθηκαν τόσο στην ανακρίτρια αλλά και ενώπιον του δικαστηρίου από τους κατηγορούμενους.

Η κ. Κλιάμπα τόνισε, πως η προσπάθεια του καθενός να κουκουλώσει και να συγκαλύψει τους υπόλοιπους αλλά και τους εαυτούς τους, τους οδηγεί σε αφηγήματα χωρίς λογική, ξεπερνούν κάθε ανθρώπινη φαντασία και δείχνει έλλειψη μεταμέλειας.

Σχετικά με τον 7ο κατηγορούμενο, η εισαγγελέας τόνισε πως η ουσία είναι η γενικότερη άρνησή του αλλά και το γεγονός ότι είπε πως ο ίδιος πήγε να χτυπήσει γιατί το βρήκε ενδιαφέρον.

«Δεν ήταν καθόλου τυχαίος ο τρόπος που ξεκίνησαν, είχε οργανωθεί, αλλά είχε εμμονή να προστατέψει τον πρώτο που το οργάνωσε», είπε.

Σχετικά με τον 8ο κατηγορούμενο η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως μπορεί να μην έφτασε στο «πεδίο μάχης», αλλά η συνδρομή του ήταν καθοριστική, και για αυτό αρνήθηκε να πει την αλήθεια για οποιονδήποτε.

«Μας είπε ότι το μόνο που είδε ήταν να μαλώνουν, πως ήταν όλοι μαυροφορεμένοι και δεν μπορούσε να καταλάβει ποιοι είναι…».

Ο 9ος κατηγορούμενος, όπως είπε η κ. Κλιάμπα, στην ανακρίτρια είχε δώσει δύο διαφορετικές εκδοχές, όπως και ενώπιον του δικαστηρίου μια τρίτη, στη οποία αναιρούσε οτιδήποτε αφορούσε τους άλλους, απλώνοντας έναν δίχτυ προστασίας για τον δωδέκατο.

«Προτίμησε να μας πει ξεκάθαρα ψέματα παρά την αλήθεια που δεν μπορούσε να εκφράσει λόγω οπαδισμού αλλά και ως χρέος στον δωδέκατο…».

Ο 10ς κατηγορούμενος, σύμφωνα με την εισαγγελέα της Έδρας, χτύπησε με το δρεπάνι και τα τρία θύματα (σ.σ. τον Άλκη και τους δύο φίλους του, και κατά τη διάρκεια της απολογίας του ήταν σαν να αφηγούταν ένα παραμύθι.

«Επανέλαβε πάνω από 15 φορές ότι θα μας πει την αλήθεια, αλλά μάλλον γνωρίζει πολύ καλά ότι ψεύδεται…».

Την ίδια στάση άγνοιας με τους υπόλοιπους, αυτήν του «δεν είδα, δεν ξέρω», κράτησε και ο ενδέκατος κατηγορούμενος, καθώς όταν ο ίδιος μιλούσε για τη δολοφονική επίθεση, περιορίστηκε σε ελάχιστα:

«Είδε σίγουρα τον δέκατο να χτυπά τον Δ.Κ. Δεν είδε, όμως, τίποτα σχετικά με τον Άλκη, δεν ήταν καν σκιά για αυτόν, αλλά αόρατος. Λησμόνησε, όμως, ότι υπάρχουν τα βίντεο και δεν πρόσεξε ότι φαίνεται καθαρά να φεύγει από το ύψος του σημείου που βρίσκεται αιμόφυρτος ο Άλκης…», τόνισε η εισαγγελέας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.