Ασπρόπυργος: «Βλέπουν» σύνδεση του εμπρησμού στο βενζινάδικο με το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σαφείς ενδείξεις σύνδεσης της εμπρηστικής επίθεσης ενόπλων στο πρατήριο βενζίνης στον Ασπρόπυργο, με τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό βλέπουν οι αρχές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το βενζινάδικο είναι συμφερόντων της οικογένειας του δολοφονηθέντος Γιάννη Σκαφτουρου.

Στοιχείο το οποίο φαίνεται πως συνδέει άμεσα τα δύο περιστατικά, μιας και τα δύο θύματα στον Κορυδαλλό, ανήκαν στο περιβαλλον του Γιάννη Σκαφτούρου.

Πώς έγινε η επίθεση
Υπενθυμίζεται ότι στις 4.05 τα ξημερώματα τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δυο μηχανές έκαναν έφοδο στο πρατήριο.

Με την απειλή όπλων – πιθανόν καλασνικοφ – υποχρέωσαν τον υπάλληλο και έναν οδηγό να μπουν μέσα στο κατάστημα.

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε φορτηγά βυτία που βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης του πρατηρίου. Από τη φωτιά κάηκαν 3 φορτηγά και 1 ΙΧ.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και η κατάσβεση ολοκληρώθηκε περίπου τρεις ώρες μετά την επίθεση.

Το αυτοκίνητο – γιάφκα
Υπενθυμίζεται ότι στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχει τεθεί από χθες και το αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό που εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο και, κατά πληροφορίες, είχε κλαπεί στις 19 Ιανουαρίου από τη Νίκαια.

Ειδικότερα, εντός του οχήματος βρέθηκαν 2 αυτόματα τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ, 2 πιστόλια των 9 χιλιοστών, φυσίγγια, 2 αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και 1 χειροβομβίδα. Υπάρχει, επίσης, η πληροφορία ότι εντός του οχήματος βρέθηκαν δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό.

Στο περιθώριο των ερευνών επισπεύσθηκε η διαδικασία ανάλυσης των ευρημάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο οπλισμός να συνδέεται με την ενέδρα θανάτου στον Κορυδαλλό, όπου χρησιμοποιήθηκαν δύο καλάσνικοφ, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ.

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στην Αστυνομία για νέο φούντωμα πολέμου στην μαφία, στα πλαίσια του οποίου έγινε και η διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό.

Εκτός από τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό, με τη μαφία φέρεται να συνδέεται και το χτύπημα σε βενζινάδικο στον Ασπρόπυργο τα ξημερώματα του Σαββάτου (10.06.2023).

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο κύκλο δολοφονιών ο οποίος τερματίζει την εύθραυστη «εκεχειρία» στους κόλπους της Greek Mafia, και γι αυτό το λόγο τις επόμενες ώρες θα γίνει σύσκεψη στα γραφεία της Ασφάλειας.

Υπάρχουν φόβοι και για νέο συμβόλαιο θανάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό και η επίθεση σε βενζινάδικο στον Ασπρόπυργο είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας.

Συγκεκριμένα, το βενζινάδικο που δέχτηκε επίθεση  αυτό στον Ασπρόπυργο ανήκει στο γιο ηγετικού στελέχους της Greek Mafia, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2022.

Πρόκειται λοιπόν για έναν ακόμα «κρίκο» στην αλυσίδα της βίας που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της μαφίας, στην οποία αλυσίδα ανήκει και η διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό.

Το βενζινάδικο βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα απόσταση από το σημείο που βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο της δολοφονίας στον Κορυδαλλό.

Οι 2 δολοφονηθέντες στον Κορυδαλλό, δούλευαν για το γνωστό στέλεχος της «νύχτας» που δολοφονήθηκε το 2022.

Τα σενάρια που εξετάζονται συνδέονται και με το βενζινάδικο. Κι αυτό γιατί το πρώτο σενάριο λέει πως οι γιοι του δολοφονηθέντος το 2022 «έφαγαν» τους 2 στον Κορυδαλλό μιας και θεωρούν πως έχουν εμπλοκή στο φόνο του πατέρα τους. Σε αυτή την περίπτωση θεωρείται πως η επίθεση στο βενζινάδικο ήταν αντίποινα. Από τη φωτιά κάηκαν 2 νταλίκες με καύσιμο, κάτι που σημαίνει μεγάλη ζημιά οικονομικά.

Το δεύτερο σενάριο λέει πως οι 2 στον Κορυδαλλό δολοφονήθηκαν από αντίπαλη ομάδα της μαφίας, και ήταν ένα μήνυμα πως «τους έχουν» και κάνουν κουμάντο.

Το σίγουρο είναι πως στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός για φούντωμα του πολέμου της «νύχτας», με την Ασφάλεια να πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη, μιας και υπάρχουν φόβοι για νέο συμβόλαιο θανάτου, σύντομα.

newsit.gr – ereportaz.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.