Δημοτικός Κινηματογράφος: Με το “Broker – Τυχερό αστέρι” συνεχίζονται οι προβολές στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με το «Broker – Τυχερό αστέρι», μια απολαυστική ταινία στην οποία κυριαρχεί το στοιχείο της «θαυματουργής» ευαισθησίας, συνεχίζονται στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουνίου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου η ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

Πρόκειται για ένα δημιούργημα του μετρ της σκηνοθεσίας, του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Χιροκάζου Κόρε-Έντα (Κλέφτες Καταστημάτων). Μια τρυφερή ιστορία μικροαπατεώνων, ένα road movie για την αγάπη και την οικογένεια με πρωταγωνιστή τον ο Σονγκ Κανγκ-Χο (Παράσιτα, Μνήμες Φόνων) βραβευμένο στις Κάννες.

Η ταινία αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα της Νότιας Κορέας, όπου εκατοντάδες μωρά κάθε χρόνο βρίσκονται παρατημένα, γεγονός που έχει οδηγήσει δημόσιους φορείς και απλούς πολίτες να προσθέσουν στα κτίρια και τα σπίτια τους κουτιά-δοχεία που προστατεύουν τα βρέφη μέχρι να τα μαζέψει κάποιος.

Ένας υπάλληλος μιας εγκατάστασης με “baby boxes” και ο φίλος του που παλεύει με τα χρέη του, κλέβουν ένα μωρό για να το πουλήσουν σε καλή τιμή. Σύντομα, όμως, οι ντετέκτιβ που τους παρακολουθούσαν τους εντοπίζουν αθόρυβα για να αποσπάσουν κρίσιμα στοιχεία…

Χιροκάζου Κόρε-Έντα

Ο αναγνωρισμένος Ιάπωνας σκηνοθέτης κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 71ο Φεστιβάλ Καννών το 2018, για την ταινία του «Κλέφτες Καταστημάτων». Έχει συγκινήσει το παγκόσμιο κοινό με ταινίες όπως τα Κανείς Δεν Ξέρει, Πατέρας και Γιος, και Η Μικρή μας Αδελφή, όπου αφηγείται ιστορίες για διαφόρων ειδών οικογένειες. Το Τυχερό Αστέρι είναι η πρώτη του κορεατική ταινία.

Πρωταγωνιστούν: Σονγκ Κανγκ-Χο, Ντονγκ-Γουόν Γκάνγκ, Μπάε Ντούνα, Τζι-Γιουν Λι

Συντελεστές: Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-Έντα, Φωτογραφία: Κουνγκ Πίο Χονγκ, Διεύθυνση παραγωγής: Μοκ Γουόν Λι, Κοστούμια: Σε Γιεόν Κιμ, Μουσική: Τζάε Ιλ Γιουνγκ, Ήχος: Τάε Γιονγκ Τσόι

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στον Πολυχώρο Πολιτισμού της «Ιχθυόσκαλας».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.