Δήμος Πατρέων: Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού στην Καισαριανή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων συμμετείχε στο 5ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αιολία» την Κυριακή 28 Μαΐου 2023. 

Τα μέλη του Χορευτικού επισκέφθηκαν το Σκοπευτήριο και είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε “επαφή” με την ηρωική στιγμή της εκτέλεσης των 200 κουμουνιστών αγωνιστών στην Καισαριανή, που έγινε την 1η Μαΐου του 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε ιστορική αναδρομή των γεγονότων και της εποχής εκείνης από τον αντιπρόεδρο του Μικρασιατικού Συλλόγου και γραμματέα του παραρτήματος Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Κώστα Γαβριλάκη.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση του Χορευτικού του Δήμου Πατρέων με χορούς από την Τζια, Σέριφο και Σκόπελο με τις εντυπωσιακές της «φουστάνες», όπου εντυπωσίασε το κοινό. Πριν την παρουσίαση μεταφέρθηκε και μήνυμα του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Το Χορευτικό Τμήμα συνόδεψε ο δάσκαλος του Χορευτικού και δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Μαγιάκης, όπου στη σύντομη ομιλία του ανέφερε: «Η αποστολή του χορευτικού έδωσε αυτή την παράσταση αρκετά συγκινημένη έπειτα από την επίσκεψη που προηγήθηκε στο Σκοπευτήριο. Αυτοί οι ήρωες πολέμησαν στην εποχή τους ό,τι διέκοπτε την πρόοδο και την εξέλιξη των ανθρώπων και των κοινωνιών. Το παράδειγμά τους δείχνει τον δρόμο για να δράσουμε κι εμείς. Η ανθρωπότητα σήμερα, ενώ είναι στο ανώτερο στάδιο, με παιδιά μόλις 5 ετών να ασχολούνται με τη ρομποτική, τα έργα της γίνονται κέρδη για τους λίγους. Σε αυτόν το δρόμο, λοιπόν, να βαδίσουμε, τον ασυμβίβαστο.»

Στο τέλος, κατά την απονομή αναμνηστικών, δόθηκε εκ μέρους του υπεύθυνου του Χορευτικού, Χρήστου Γιαννόπουλου, ενθύμιο συνεργασίας προς την πρόεδρο του συλλόγου, Στέλλα Σαρρηπαναγιώτου – Λήλου, και τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.