Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Tριήμερο αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Θεοτόκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στον συγγραφέα Κωνσταντίνο Θεοτόκη, που ήταν από τους κύριους εκφραστές της Επτανησιακής σχολής, αποτελεί τον επόμενο σταθμό στην ενότητα των «Λογοτεχνικών Αφιερωμάτων» του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Το αφιέρωμα ξεκινά την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού στην «Ιχθυόσκαλα» με την πραγματοποίηση λογοτεχνικής βραδιάς η οποία είναι αφιερωμένη στον συγγραφέα.

Για το  έργο και τη διαδρομή του Κωνσταντίνου Θεοτόκη θα μιλήσει το μέλος του Δ.Σ. στην Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών – Μουσείου Σολωμού, Δρ. Ιστορίας Αρχαιολογίας, Κώστας Σουέρεφ. Θέμα της ομιλίας είναι «Η πρόκληση του Κωνσταντίνου Θεοτόκη 100 χρόνια μετά».

Την εκδήλωση θα ανοίξει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη ενώ θα πραγματοποιηθεί προβολή video με τον εγγονό του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, Δημήτρη – Μάρκο Θεοτόκη να μεταφέρει χαιρετισμό εκ μέρους της οικογένειας.

Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση συναυλίας από το κουαρτέτο του Ωδείου Πατρών.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ στον χώρο της «Ιχθυόσκαλας» θα πραγματοποιηθεί η Θεατρική παράσταση «Τιμή και χρήμα» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Η παράσταση είναι βασισμένη σε κείμενα του συγγραφέα και έχει ως θέμα μια πολύκροτη υπόθεση απόπειρας δολοφονίας που συγκλόνισε στις αρχές του 20ου αιώνα την Κέρκυρα.  Μέσα από τα πρακτικά των καταθέσεων των μαρτύρων ξεδιπλώνεται η πλοκή του έργου και φωτίζεται το εξαιρετικό κείμενο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη.

Διασκευή – Σκηνοθεσία και μουσική Επιμέλεια Μίλτος Νίκας.

Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Κουκιάς, Νικόλας Τσίχλα, Κώστας Κουτρουμπής

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Επιμέλεια σκηνικού – Βοηθός Σκηνοθέτη:Πηνελόπη Χατζή

Παραγωγή Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ. Στο πλαίσιο της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου στον Πολυχώρο Πολιτισμού στην «Ιχθυόσκαλα», θα γίνει προβολή της ταινίας «Σκλάβοι στα δεσμά τους» σε σκηνοθεσία Τώνη Λυκουρέση και παραγωγή Νίκου Σέκερη. Η ταινία παραχωρήθηκε δωρεάν από τους δημιουργούς και είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους».

Η ταινία είναι παραγωγής 2008 και έχει βραβευτεί με 10 Κρατικά Βραβεία Ποιότητας: Σκηνοθεσίας (Τ. Λυκουρέσης), Σεναρίου (Τ. Λυκουρέσης, Γ. Μαρούδας, Μ. Βαρδάκα), 2ο βραβείο ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, Ερμηνείας Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Γ. Φέρτης), Ερμηνείας Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Χ. Λούλης), Ερμηνείας Β΄ Γυναικείου Ρόλου (Δ. Ματσούκα), Σκηνογραφίας (Κ. Ζαμάνης), Μουσικής (Μ. Μάτσας), Ήχου (Ν. Μπουγιούκος) και Ενδυματολογίας (Μπ. Νικολαρεΐζη).

Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Δήμητρα Ματσούκα, Άκης Σακελλαρίου, Χρήστος Λούλης, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Ειρήνη Ιγγλέση, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Σπάνιας, Ρηνιώ Κυριαζή, Γιώργος Βούτος, Απόστολος Πελεκάνος, Μαριέττα Σαββάνη, Γιώργος Τζώρτζης, Μαρία Θωμά.

Στις εκδηλώσεις του τριημέρου η είσοδος είναι δωρεάν

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.