Ελένη Γερασιμίδου: Eίναι μητριαρχική η οικογένειά μας γιατί είμαι Πόντια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όλα όσα εξομολογήθηκε η Ελένη Γερασιμίδου στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη.

Στην καλλιτεχνική της διαδρομή, το θέατρο που διατηρεί μαζί με τον σύζυγο της στην καρδιά της Αθήνας αλλά και την… μητριαρχική της οικογένεια λόγω καταγωγής μίλησε η Ελένη Γερασιμίδου στην κάμερα της εκπομπής “Καλύτερα δε γίνεται” και την δημοσιογράφο Ειρήνη Αρβανίτη, το μεσημέρι της Κυριακής, στον Alpha.

“Είναι μητριαρχική η οικογένειά μας γιατί είμαι Πόντια, μην το ξεχνάτε αυτό. Πατριαρχική οικογένεια σε… Ποντιακή οικογένεια δεν υπάρχει! Αλλά με έναν πολύ τρυφερό αυταρχισμό γίνονται όλα.

Αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, αλλά επώδυνο και κουραστικό. Εννοώ σε σχέση με τον σύζυγο γιατί το άλλο μέλος είναι επίσης γυναίκα, δυναμικότατη, μοντέρνα, πιο νέα οπότε καταλαβαίνετε πως πέφτει πολύ βάρος” παραδέχθηκε, αρχικά, η αγαπημένη μας ηθοποιός.

“Εγώ ξεκίνησα από τις θεατρικές ομάδες αυτό, που τότε λέγαμε, πρωτοποριακό θέατρο. Αυτό ήταν η πρώτη ομάδα εν Ελλάδι που έγινε, ένδοξη και κυνηγημένη πολύ γιατί ήταν στην Χούντα. Επειδή τους άρεσα, με ζήτησαν και δεν θα φοβόμουν να πάω.

Οι γονείς μου ήταν πολύ φτωχοί αλλά πολύ προοδευτικοί με πολύ καλό γούστο. Δηλαδή η μαμά μου πήγε και με έγραψε στην καλύτερη σχολή που υπήρχε τότε στη Θεσσαλονίκη.

Εγώ ήθελα να γίνω δημοσιογράφος, ηχογραφούσα ποιήματα που διάβαζα σε ένα μαγνητόφωνο που είχε φέρει ο πατέρας μου”.

“Τα έργα που επιλέγω να ανεβάζω δεν έχουν σηκωμένη γροθιά αλλά εγώ πρέπει να τα πω και να πάνε κατά εκεί που πρέπει.

Η Τέχνη οφείλει να ξυπνάει συνειδήσεις, δεν μπορεί να κάνει επανάσταση” συμπλήρωσε, επίσης, η Ελένη Γερασιμίδου στην κάμερα της ψυχαγωγικής εκπομπής της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.

Τελευταία νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.