Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου «Το γράμμα της λευκής πουλάδας» της Άννας Δενδρινού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις Ηδύφωνο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Δενδρινού με τίτλο «Το γράμμα της λευκής πουλάδας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 12 μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου, Βούρβαχη 3-5(πεζόδρομος μεταξύ Κορίνθου και Μαιζώνος, πίσω από την πλ. Γεωργίου)
Στην εκδήλωση συμμετέχει το 48ο Δημοτικό σχολείο Πατρών με μία δραματοποιημένη αφήγηση του παραμυθιού.
Με στη συγγραφέα θα συνομιλήσει η εκπαιδευτικός Βασιλική Ρεσβάνη.
Συμμετέχει ο Νίκος Φορλίδας, μουσικός-δάσκαλος κρουστών
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η λευκή πουλάδα, η μικρή ηρωίδα της ιστορίας, ζει σε ένα κοτέτσι, σε ένα παραδεισένιο αγρόκτημα, μαζί με τα άλλα πτηνά, τους φίλους της και τον αρχηγό του κοτετσιού, τον κοκορομανώλη. Όλοι μαζί μονοιασμένοι και ξέγνοιαστοι, απολαμβάνουν τα δώρα της ζωής και τις ομορφιές της φύσης ώσπου, ένα πρωινό της Άνοιξης, ένα πουλί, μια κάργια, τους έφερε ένα άσχημο μαντάτο για ένα κακό θεριό, που έφτασε στην αυλή τους και θα άλλαζε τη ζωή τους. Αλήθεια, τι είναι ζωή;
Η μικρή Λευκή και όλα τα πτηνά θα το μάθουν μέσα από το γράμμα της προγιαγιάς της, που κρατά σφιχτά κάτω από τις φτερούγες της σαν φυλαχτό.
Είναι ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους που, μέσα από το γράμμα μιας κότας, μας βοηθά να μάθουμε καλύτερα για την αγάπη, τα όνειρα και την αξία της ζωής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λίγα λόγια για την Άννα Δενδρινού
Η Άννα Δενδρινού γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Απόφοιτη του ΑΤΕΙ Πάτρας, εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια παιδιών με νοητική υστέρηση στο Θ.Π.Κ. “Η Μέριμνα”, όπου προσφέρει ακόμη εθελοντικά (θεατρικό παιχνίδι).
Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια δημιουργικής γραφής παιδικού βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και αφήγησης λαϊκών παραμυθιών (Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, με την Αγνή Στρουμπούλη), σεμινάρια θεατρικής παιδείας (εργαστήρι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – ΝΕ.ΛΕ. Αχαΐας) και εμψύχωσης θεατρικού παιχνιδιού (εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου), τον κύκλο μαθημάτων “Το θέατρο στα σχολεία” με τον Θωμά Μοσχόπουλο, τη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης στο Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, καθώς και ετήσιο εργαστήρι της Σάσας Βούλγαρη. Έως σήμερα συμμετέχει στο εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού της ομάδας του Λάκη Κουρετζή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.