Υπόθεση Μαντλίν: Βρέθηκε στοιχείο για την εξαφάνισή της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι έρευνες των Αρχών στο φράγμα Αράντε στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας, για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν ολοκληρώθηκαν χτες έπειτα από τρεις ημέρες, με την αστυνομία να βρίσκει ένα σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι Αρχές δεν έχουν αποκαλύψει το στοιχείο που βρέθηκε, αλλά ισχυρίζονται ότι το στοιχείο αυτό, αλλά και κάποια άλλα ευρήματα, όπως δείγματα από χώμα, έχουν σταλεί για ιατροδικαστικές εξετάσεις DNA σε ένα εργαστήριο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Οι Αρχές ερευνούσαν το σημείο, αφού ένας πληροφοριοδότης αποκάλυψε ότι μια βιντεοκάμερα και ένα όπλο που ανήκαν στον κύριο ύποπτο, πιθανώς να πετάχτηκαν σε δεξαμενή στο σημείο.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε: «Φυσικά και εξακολουθούμε να ψάχνουμε για το πτώμα. Δεν το ψάχνουμε μόνο αυτό, φυσικά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα. Οποιαδήποτε ανακάλυψη ρούχων θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνά μας».

Tο κοριτσάκι θεωρείται θύμα ενός Γερμανού παιδεραστή, ο οποίος ζούσε εκείνη την περίοδο στην Πορτογαλία και έχει ήδη καταδικαστεί για βιασμό μιας Αμερικανίδας.

Ο ύποπτος άνδρας, που ονομάζεται Κρίστιαν Μπρούκνερ, επισκέφθηκε το φράγμα Αράντε, πιθανώς μαζί με άλλους, λίγο μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού από το κρεβάτι του τον Μάιο του 2007, όπως δήλωσε στην αστυνομία ένας πρώην φίλος του. Ο 45χρονος Μπρούκνερ αναφερόταν στην περιοχή ως «μικρό κομμάτι παραδείσου». Το σημείο βρίσκεται περίπου 30 μίλια από το θέρετρο διακοπών Praia da Luz, όπου απήχθη η Μαντλίν.

Η βιντεοκάμερα που έψαχναν οι αρχές θα μπορούσε ίσως να λύσει το μυστήριο, καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Γερμανός είχε την αποτρόπαια συνήθεια να βιντεοσκοπεί τις κακοποιήσεις που έκανε και ίσως στο βίντεο υπάρχουν εικόνες και με την Μαντλίν Μακάν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, The Guardian – DailyMail

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.