Παρέμβαση Μενέντεζ για τη φυλάκιση Μπελέρη – «Προβληματική η σύλληψή του»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις φυλακές Τιράνων εξακολουθεί να βρίσκεται ο Έλληνας ομογενής, Φρέντι Μπελέρης, που εξελέγη δήμαρχος Χιμάρας, και συνελήφθη δύο ημέρες πριν από τις εκλογές στην Αλβανία με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Για την υπόθεση του φυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη, παρενέβη ο Αμερικανός γερουσιαστής, Μπομπ Μενέντεζ, χαρακτηρίζοντας τη σύλληψή του «προβληματική».

Αναλυτικά η δήλωση Μενέντεζ στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας:

«Αντιλαμβάνομαι πως οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων δικαστηρίων, είναι θεμελιώδη στοιχεία μιας δημοκρατίας αλλά προβληματίζομαι για τη σύλληψη ενός πολίτη ελληνικής εθνικότητας από την Αλβανική Αστυνομία, τον Διονύση Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Ενώ περιμένουμε όλα τα στοιχεία να έρθουν στο φως, η ελληνική κυβέρνηση είχε κάνει ξεκάθαρο ότι αυτό θα είχε αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. Τι κάνουμε για να επιβεβαιώσουμε αν οι αλβανικές αρχές παραβιάζουν την έννομη τάξη και ποια είναι η επόμενη κίνηση μας;».

Την ερχόμενη Δευτέρα η απόφαση για την παράταση ή μη της προφυλάκισης Μπελέρη

Την ερχόμενη Δευτέρα (22 Μαΐου), το μεσημέρι, θα αποφασιστεί από το Ειδικό Δικαστήριο Τιράνων, αν θα αποφυλακιστεί ή θα συνεχιστεί η προφυλάκιση του δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση.

in.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.