Γνωστός Πατρινός κατηγορείται πως διέρρεε στη Ρωσία, τεχνολογικά μυστικά των ΗΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πέντε ποινικές υποθέσεις που αφορούν σε άτομα που κατηγορούνται για κλοπή ή παράνομη μεταφορά τεχνολογίας των ΗΠΑ σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις στην Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι υποθέσεις και οι συλλήψεις που σχετίζονται με αυτές, ήταν οι πρώτες ενέργειες επιβολής που έλαβε μια νέα ομάδα του υπουργείου δικαιοσύνης με σκοπό να αποτρέψει την κλοπή κρίσιμων τεχνολογιών των ΗΠΑ.

Οι πέντε υποθέσεις που ασκήθηκαν από την Disruptive Technology Strike Force εκτείνονται σε τρεις πολιτείες και περιλαμβάνουν κατηγορίες εναντίον πολλών κατηγορουμένων, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για παραβάσεις εξαγωγών, λαθρεμπόριο και κλοπή εμπορικών μυστικών.

Μια από τις συλλήψεις αφορά σε Έλληνα υπήκοο. Το όνομά του δίνεται στη δημοσιότητα από το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ και είναι 59 ετών.

Συνελήφθη στο Παρίσι στις 9 Μαΐου και παραμένει υπό κράτηση εν αναμονή της επίλυσης της διαδικασίας έκδοσης.

O συλληφθείς  είναι ένας πολύ γνωστός Πατρινός. Να αναφέρουμε πως το όνομα δόθηκε απευθείας στη δημοσιότητα από το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Κατηγορήθηκε στη Νέα Υόρκη για συνωμοσία και λαθρεμπορία για απάτη και επίσης για φερόμενη απόκτηση περισσότερων των 10 διαφορετικών τύπων ευαίσθητων τεχνολογιών των ΗΠΑ για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης.

Το έγγραφο με το κατηγορητήριο για τον γνωστό πατρινό
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.