Ο Βινίσιους ανέβασε BINTEO με όλες τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε φέτος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Ο Βινίσιους Ζούνιορ έχει δεχθεί μια σειρά από ρατσιστικές επιθέσεις σε εκτός έδρας αναμετρήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga, με τελευταία αυτή στο Μεστάγια, η οποία έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων μέχρι το ανώτατο επίπεδο διοίκησης του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αλλά και της Βραζιλίας (την πατρίδα του σταρ των μερένγκες).

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός ανέβασε ένα VIDEO στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με όσες επιθέσεις (ρατσιστικές ή κατά της ζωής του) έχει δεχθεί, θέλοντας να δείξει ότι δεν είναι μεμονωμένα άτομα, αλλά ένα πολύ μεγάλο πλήθος.

Αυτό που ζητάει είναι το αυτονόητο! Δικαιοσύνη και τιμωρία όσων του έχουν ρατσιστικές επιθέσεις. Είτε λέγοντάς τον μαϊμού, είτε κρεμώντας κούκλες σε γέφυρες, είτε με κραυγές θανάτου.

“Κάθε έκτος έδρας αγώνας είναι μια δυσάρεστη έκπληξη. Και ήταν πολλές αυτή τη σεζόν. Ευχές θανάτου, κρεμασμένη κούκλα, πολλές κραυγές θανάτου… Όλα καταγεγραμμένα.

Αλλά η ομιλία πέφτει πάντα σε «μεμονωμένες περιπτώσεις», «οπαδών». Όχι, δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Είναι συνεχή επεισόδια που απλώνονται σε πολλές πόλεις της Ισπανίας (ακόμη και σε τηλεοπτικό πρόγραμμα).

Τα στοιχεία υπάρχουν στο βίντεο. Τώρα ρωτάω: πόσοι από αυτούς τους ρατσιστές έχουν εκτεθεί τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους στα sites; Απαντώ για να το κάνω πιο εύκολο: μηδέν. Κανένας για να πει μια θλιβερή ιστορία ή να κάνει αυτές τις ψεύτικες δημόσιες συγγνώμες.

Τι λείπει για να ποινικοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι; Και να τιμωρούνται οι ομάδες; Γιατί οι χορηγοί δεν χρεώνουν τη La Liga; Οι τηλεοράσεις δεν μπαίνουν στον κόπο να μεταδίδουν αυτή τη βαρβαρότητα κάθε Σαββατοκύριακο;

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και οι επικοινωνίες δεν λειτουργούν πλέον. Δεν γίνεται να κατηγορούμαι εγώ, ούτε να δικαιολογούνται αυτές οι εγκληματικές πράξεις. Δεν είστε ποδόσφαιρο, είστε απάνθρωποι”, έγραψε ο Βινίσιους στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.