Επισκέφτηκε τα επτά θαύματα του κόσμου σε επτά μέρες ΒΙΝΤΕΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο 36χρονος Βρετανός ταξιδιώτης ξεκίνησε το ταξίδι του από το Σινικό Τείχος της Κίνας και το ολοκλήρωσε λιγότερο από επτά ημέρες αργότερα στο Chichen Itza του Μεξικού.

Σε ένα κατόρθωμα που θα μείνει στα χρονικά της ταξιδιωτικής ιστορίας, ένας τολμηρός ταξιδιώτης ξεκίνησε ένα ταξίδι-θύελλα, επισκεπτόμενος τα περίφημα Επτά Παγκόσμια Θαύματα μέσα σε μόλις επτά ημέρες. Αυτή η αξιοσημείωτη αποστολή όχι μόνο ξεπέρασε τα όρια της ανθρώπινης εξερεύνησης, αλλά και έθεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την ταχύτερη ολοκλήρωση αυτής της εξαιρετικής ταξιδιωτικής πρόκλησης.

Ο ταξιδιώτης σχεδίασε σχολαστικά κάθε πτυχή αυτού του τολμηρού εγχειρήματος. Οπλισμένος με αταλάντευτη αποφασιστικότητα και αμείλικτη αναζήτηση της περιπέτειας, ξεκίνησε μια επική αναζήτηση που θα δοκίμαζε τα όρια της σωματικής και ψυχικής του αντοχής.

Από την Κίνα, ο ατρόμητος ταξιδιώτης εκτοξεύτηκε στο αξιοθαύμαστο Ταζ Μαχάλ στην Ινδία. Η συμμετρική ομορφιά αυτού του εμβληματικού μαυσωλείου, αφιερωμένου στην αιώνια αγάπη, κατέκτησε την καρδιά και την ψυχή του. Ο ταξιδιώτης πήρε μια στιγμή για να σκεφτεί τη διαρκή δύναμη των ανθρώπινων συναισθημάτων και τη βαθιά επίδραση που αφήνουν στον κόσμο.

Δεν χάθηκε χρόνος, καθώς ο ταξιδιώτης πήδηξε γρήγορα από τις ηπείρους στην εκπληκτική ομορφιά της πόλης Πέτρα, στην Ιορδανία. Περιπλανήθηκε στα στενά περάσματα του θησαυροφυλακίου, γοητευμένος από τα περίπλοκα γλυπτά που διηγούνταν ιστορίες για έναν πολιτισμό που είχε χαθεί προ πολλού. Με ακόρεστη δίψα για εξερεύνηση, απολάμβανε τη μαγευτική ομορφιά αυτού του κρυμμένου διαμαντιού που έκοβε την ανάσα.

Ο επόμενος σταθμός αυτού του περιπετειώδους ταξιδιού ήταν το διαχρονικό θαύμα του Κολοσσαίου στη Ρώμη της Ιταλίας. Στεκόμενοι μέσα στα αρχαία τείχη του, φαντάστηκαν τους βρυχηθμούς του πλήθους και τον απόηχο των μονομαχιών. Το μεγαλείο αυτού του αρχιτεκτονικού θαύματος άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην ψυχή τους.

Δύο μέρες πριν τελειώσει το εγχείρημα του, επόμενος σταθμός της περιπέτειας του ήταν η Βραζιλία. Ο ταξιδιώτης στεκόταν θριαμβευτικά μπροστά στο μεγαλοπρεπές άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Εξαντλημένος, αλλά αναζωογονημένος, ατένιζε το εκτεταμένο αστικό τοπίο και ένιωθε μια βαθιά εκτίμηση.

Αυτής η απίστευτη αποστολή οδήγησε τον ταξιδιώτη στη μαγευτική και αιθέρια ομορφιά του Μάτσου Πίτσου στο Περού. Ψηλά ανάμεσα στα βουνά των Άνδεων, απολάμβανε την αρμονία μεταξύ της πέτρινης ακρόπολης και του φυσικού της περιβάλλοντος. Ο ταξιδιώτης απορρόφησε την πνευματική ενέργεια που διαρρέει αυτά τα αρχαία ερείπια και η καρδιά του γέμισε με μια αίσθηση θαυμασμού και ευλάβειας.

Ο τελευταίος σταθμός αυτού του περιπετειώδους ταξιδιού ήταν το διαχρονικό θαύμα της Chichen Itza, που βρίσκεται στην καρδιά της χερσονήσου Yucatán, στο Μεξικό. Καθώς ο ταξιδιώτης στεκόταν μπροστά στην επιβλητική πυραμίδα El Castillo, θαύμαζε την ακρίβεια με την οποία αυτός ο αρχαίος πολιτισμός ευθυγράμμισε τη δομή του με τα ουράνια γεγονότα. Ο χρόνος έμοιαζε να σταματά καθώς απορροφούσε την πνευματική ενέργεια που διαπερνούσε αυτόν τον τόπο που προκαλούσε δέος.

Αυτό το αξιοσημείωτο κατόρθωμα χρησίμευσε ως υπενθύμιση ότι με πάθος, σχολαστικό σχεδιασμό και ακλόνητη αποφασιστικότητα, το φαινομενικά αδύνατο μπορεί να κατακτηθεί. Το ταξίδι του ταξιδιώτη στα Επτά Παγκόσμια Θαύματα σε επτά ημέρες θα εμπνέει για πάντα τους μελλοντικούς ταξιδιώτες να διευρύνουν τα όρια της εξερεύνησης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.