Αεροσυνοδός αποκάλυψε τους λόγους που δεν πρέπει να φοράει κάποιος σορτς στο αεροπλάνο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όταν πρόκειται για αεροπορικά ταξίδια, η άνεση αποτελεί συχνά ύψιστη προτεραιότητα για τους επιβάτες. Όμως, σύμφωνα με έναν έμπειρο αεροσυνοδό, υπάρχει ένα ρούχο που δεν πρέπει ποτέ να μπει στη βαλίτσα σας, αν θέλετε να έχετε ένα ευχάριστο και υγιεινό ταξίδι: τα σορτς.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο αεροσυνοδός, στο TikTok, έριξε φως στους εκπληκτικούς λόγους για τους οποίους το να φοράτε σορτς στο αεροπλάνο μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα.

Μία από τις πρωταρχικές ανησυχίες που τόνισε ο αεροσυνοδός είναι το πόσο καθαρή είναι η καμπίνα του αεροπλάνου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αεροπορικών εταιρειών να διατηρούν υψηλό επίπεδο υγιεινής, η πραγματικότητα είναι ότι τα αεροπλάνα είναι κοινόχρηστοι χώροι που βλέπουν καθημερινά μεγάλο όγκο επιβατών. Ενώ το πλήρωμα καθαρίζει επιμελώς το αεροσκάφος μεταξύ των πτήσεων, μπορεί να είναι δύσκολο να απολυμανθεί σχολαστικά κάθε επιφάνεια.

Σύμφωνα με τον αεροσυνοδό, σ η χρήση σορτς γίνεται προβληματική. Οι θέσεις των αεροπλάνων καταλαμβάνονται από πολυάριθμους επιβάτες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο καθένας με τις δικές του προσωπικές πρακτικές υγιεινής. Ορισμένα άτομα μπορεί να αφήσουν κατά λάθος ίχνη ιδρώτα, σωματικά έλαια ή ακόμη και μικρά σωματίδια φαγητού ή ποτού. Όταν οι επιβάτες που φορούν σορτς έρχονται σε επαφή με αυτές τις υπολειμματικές ουσίες, το γυμνό δέρμα τους εκτίθεται σε πιθανά βακτήρια και αλλεργιογόνα.

Επιπλέον, τα αεροπλάνα είναι διαβόητα για τις διακυμάνσεις των θερμοκρασιών τους. Ενώ το πλήρωμα καμπίνας προσπαθεί να διατηρήσει ένα άνετο περιβάλλον, μπορεί να είναι δύσκολο να ρυθμίσει τη θερμοκρασία με ακρίβεια για κάθε άτομο. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες μπορεί να βιώσουν στιγμές με ψυχρό κλιματισμό ή θερμά σημεία λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως οι καιρικές συνθήκες ή ο αριθμός των επιβατών στο αεροσκάφος.

Η χρήση σορτς μπορεί να αφήσει τα πόδια ευάλωτα στις ακραίες θερμοκρασίες. Μια ξαφνική έκρηξη κρύου αέρα μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και να αυξήσει ακόμη και τον κίνδυνο εμφάνισης κρυολογήματος. Από την άλλη πλευρά, η παρατεταμένη έκθεση σε ζεστές ή θερμές επιφάνειες, όπως τα δερμάτινα καθίσματα κάτω από το άμεσο ηλιακό φως, μπορεί να οδηγήσει σε ιδρωμένο και κολλώδες δέρμα, δημιουργώντας ένα άβολο ταξίδι για τον επιβάτη.

Επιπλέον, ο αεροσυνοδός υπογράμμισε έναν άλλο παράγοντα που συχνά παραβλέπεται: τις αναταράξεις. Ενώ οι αναταράξεις είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο κατά τη διάρκεια των πτήσεων και συνήθως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από πλευράς ασφάλειας, μπορεί περιστασιακά να οδηγήσουν σε απροσδόκητους κραδασμούς ή ανώμαλες διαδρομές. Οι επιβάτες που φορούν βερμούδες μπορεί να βρεθούν πιο επιρρεπείς σε μικρές γρατζουνιές, μώλωπες ή ακόμη και ερεθισμούς του δέρματος, εάν τα γυμνά τους πόδια έρθουν σε επαφή με τραχιές επιφάνειες ή προεξέχοντα μέρη του καθίσματος κατά τη διάρκεια αναταράξεων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.