Εκλογές στην Ισπανία: Χωριό ψήφισε σε σχεδόν 30 δευτερόλεπτα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα χωριό στην Ισπανία ψήφισε μέσα σε λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα, για τις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο Βιλαρόγια, ένα μικρό χωριό στην επαρχία Λα Ριόχα της Ισπανίας, είναι καταγεγραμμένοι μόλις επτά ψηφοφόροι. Και κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ εκλογών που κατείχαν οι ίδιοι, με 32 δευτερόλεπτα.

Ο Σαλβαδόρ Πέρεζ είναι δήμαρχος από το 1973. «Δεν ξέρω καν αν θα πάρω και τις επτά ψήφους, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο», είχε πει νωρίτερα στα ισπανικά ΜΜΕ. Οι κάτοικοι του Βιλαρόγια είναι «πολύ καλά εκπαιδευμένοι» και ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν μόλις θα άνοιγαν οι κάλπες, ανέφερε ακόμη. Λίγο αργότερα, δικαιώθηκε. Μόλις μέσα σε 29.52 δευτερόλεπτα, το Βιλαρόγια ήταν το πρώτο μέρος της Ισπανίας στο οποίο είχαν ολοκληρωθεί οι εκλογές.

Βέβαια, παραδέχθηκε ο Σαλβαδόρ Πέρεζ, ένα πιθανό κίνητρο ήταν ο «ανταγωνισμός» με ένα άλλο χωριό, το Ιλάν ντε Βάκας, που έχει μόλις τρεις ψηφοφόρους.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ισπανία θεωρήθηκαν ένα «τεστ» για τις βουλευτικές, που θα διεξαχθούν στα τέλη του χρόνου και το κόμμα του πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, υπέστη βαριά ήττα. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα αναμένεται να χάσει τον έλεγχο πολλών βασικών περιφερειών και πόλεων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.