Βράβευσαν την Πάτρα στο θέμα των αδέσποτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων ζώων, Αλεξάνδρα Δημοπούλου,  (που συγκαταλέγεται στα πιο σημαντικά πρόσωπα, σε πανελλήνια κλίμακα, στον προαναφερθέντα τομέα, για την υψηλή της κατάρτιση και την αποτελεσματικότητά της), έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, που μας τιμά ως πόλη:

Σ’ αυτό τον ατελείωτο πηγαιμό για την Ιθάκη των Zero Stray, ζώντας δίπλα στα ζώα και τα δεινά τους καθημερινά, μέσα από την αγωνία μας, τις δυσκολίες, τις ελλείψεις, την προσπάθεια, τα βήματα, αυτά που καταφέραμε κι αυτά που προσδοκάμε, τις χαρές, τις στενοχώριες, την τάση για απογοήτευση κάποτε αλλά και πάλι τη δύναμη για προσπάθεια και αισιοδοξία ζήσαμε κάτι πολύ εμψυχωτικό – προχθές Παρασκευή 26/05 –  ΔΗΜΟΣ και ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που μόνο ώθηση μπορεί να μας δώσει  για τη συνέχιση του έργου μας.

Ας θυμηθούμε κάποια βασικά συστατικά στην πορεία μας,

Δημιουργήθηκε ένα καταφύγιο πραγματικά φιλικό προς τα ζώα, και παρά τις ελλείψεις προσωπικού  κατορθώσαμε να λειτουργεί με εξαιρετικούς υπαλλήλους που νοιάζονται ουσιαστικά γι αυτά.

Η συνεργασία με τους Εθελοντές και τα Σωματεία, η δουλειά και η στήριξή τους ήταν και είναι  καθοριστικής σημασίας στην όλη πορεία.

Ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης ακούει και σέβεται κάθε ιδεολογία από τη στιγμή που βασίζεται στην Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη και ουδέποτε έχει λογοκρίνει απόψεις και προτάσεις μας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ στις αρχές Μαρτίου του 2022 μετά από καλή συνεργασία δημιούργησε και έστειλε στο ΥΠΕΣ το Επιχειρησιακό του σχέδιο και στη συνέχεια εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του, με 507.000,00€ + 67.000,00€ + 47.000,00 συνοπτικά. Τώρα ξεκινούν οι διαγωνισμοί για να υλοποιηθούν όσα ζητήσαμε.

Η Δημοτική Αρχή και ο Κ. Πελετίδης  έχει αγκαλιάσει και στηρίξει με κάθε τρόπο την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ , έχει μεταφέρει ΠΑΙΔΕΙΑ σε χιλιάδες μαθητές, ομάδες, κατασκηνωτές, στην πόλη μας μέσα από παρουσιάσεις προγραμμάτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο και με την βούληση να χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο χρήσιμο, δεχτήκαμε με χαρά και την Δωρεάν δική μας εκπαίδευση, και έτσι στο τέλος του περασμένου έτους ο Δήμος μας εντάχθηκε στα προγράμματα εκπαίδευσης Δήμων της Ακαδημίας “Zero Stray”.

Ήταν μεγάλη η ικανοποίηση καθώς όλα τα μαθήματα και οι ενότητες, αρκετά σε αριθμό, παρείχαν μεγάλο και πολύπλευρο υλικό μέσα από τους καθηγητές της Ακαδημίας, απόλυτα αναγκαίο ως γνώσεις για την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου μας και για την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών.

Επίσης ήταν μεγάλη ικανοποίηση η ευγένεια  και το ευχάριστο κλίμα  κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης όλων των μαθημάτων που ξεκινούσαν με εκείνο το «χαίρετε χαίρετε» που έδινε ενέργεια σε όλους. Υπήρχαν μαθήματα που μπόρεσα να παρακολουθήσω και είδα ότι οι συμμετέχοντες τα ήθελαν τόσο πολύ που τραβούσαν με συζήτηση και ερωτήσεις και ενημέρωση μέχρι πολύ αργότερα από την καθορισμένη ώρα. Σε κάποια από αυτά υπήρχε η συμμετοχή της Μάρσας Δημοπούλου, υπεύθυνης της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων που διευκρίνιζε πολλά θέματα και απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις.

Μπορούσες να ενημερωθείς, για θέματα διοικητικά, δημοσιονομικά, καταφυγίου, περισυλλογής, απεγκλωβισμού, θέματα ανάπηρων ζώων, διαχείρισης της δύσκολης καθημερινότητας, ιεραρχία αναγκών των ζώων, θέματα νομικά κ.α. 

Πραγματικά ευχαριστούμε για όλο αυτό, όλους όσους συνέβαλαν για τις γνώσεις που προσφέρθηκαν, που ήταν αναμφισβήτητα πολύτιμες!

Μην ξεχνάμε ότι οι ΔΗΜΟΙ της χώρας καλέστηκαν να πάρουν μία αρμοδιότητα πριν κάποια χρόνια χωρίς όμως τα απαραίτητα εργαλεία, χωρίς τη γνώση, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, χωρίς το εκπαιδευμένο προσωπικό.

Τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν, η δουλειά συνεχίστηκε, χίλια εμπόδια ως συνήθως βρέθηκαν, άλλα ξεπεράστηκαν, άλλα παλεύονται, μια δύσκολη καθημερινότητα, θηλυκά ζώα στους δρόμους αστείρωτα ακόμα και να μην προλαβαίνουμε, κουτάβια προερχόμενα από εγκαταλείψεις αμέτρητα, κακοποιήσεις και κυνηγητό, οι εθελοντές στρατιώτες όπως πάντα να τρέχουν μαζί με τους εργαζόμενους του καταφυγίου, μα όλοι προχωρήσαμε. Και προχωρήσαμε με γνώση περισσότερη.

Προχθές λοιπόν Παρασκευή 26/05 πήγαμε ως καλεσμένοι στην Επιστημονική Εσπερίδα που διοργάνωσε η Ακαδημία «Zero Stray” στην Αθήνα. Εκτός των άλλων ήταν μια μεγάλη ευκαιρία συνεύρεσης εκπροσώπων Δήμων αιρετών και υπαλλήλων, στελεχών Φιλοζωικών φορέων, και διαφόρων άλλων εμπλεκομένων.

Έγιναν εισηγήσεις, παρουσιάσεις, τέθηκαν ερωτήματα, ακούστηκαν απόψεις και έγινε ανάλυση επιστημονική αλλά και πρακτική του τεράστιου ζητήματος που απασχολεί τη χώρα μας εδώ και χρόνια : “Ο τεράστιος αριθμός και η άθλια ζωή των αδεσπότων σε συνδυασμό με την ανεύθυνη και κακή μεταχείριση των δεσποζόμενων ζώων».

Η υποδοχή ήταν πολύ ευχάριστη, και η πρώτη μεγάλη μας ευχάριστη έκπληξη ήταν τα συγχαρητήρια

που ακούγαμε από πολλούς για το επιχειρησιακό σχέδιο του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ. Κάποιοι μας είπαν μάλιστα ότι αντέγραψαν ολόκληρα κομμάτια και μας τόνιζαν πόσο τέλειο ήταν. Ήταν μεγάλη η χαρά μας που το χρησιμοποίησαν κι άλλοι.

Στη συνέχεια ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ βραβεύτηκε ανάμεσα σε 108 Δήμους, στους 5 πρώτους για τη σωστή κατεύθυνση, για τα βήματα, για την προσπάθεια!!!

Όχι γιατί είμαστε τέλειοι. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε.

Όχι γιατί έχουμε φτάσει όλους τους στόχους μας. Έχουμε ακόμα πορεία και χρειαζόμαστε κι άλλη κρατική στήριξη. Και πρώτα απ’ όλα ανθρώπινο δυναμικό. Καμία δομή δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά ακόμα κι αν είναι φτιαγμένη από χρυσό, χωρίς επαρκές ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς δυναμικό με γνώσεις και κέφι. Ευελπιστούμε να το δουν κι αυτό οι αρμόδιες Αρχές γιατί είναι τροχοπέδη.

Όμως έχω την τάση να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο γιατί αλλιώς δεν προχωράμε, κι επίσης οι κοινωνίες δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΜΨΥΧΩΤΙΚΟ!!!!

Μόνος σου μπορείς να λες πως πας καλά, ή να αμφιβάλεις, ή να προχωράς με το κεφάλι σκυμμένο από τις δυσκολίες, μα πάντα πιστεύω στη σύγκριση, στην αξιολόγηση, στην Αριστεία στην ελεύθερη έκφραση και συνύπαρξη απόψεων και ιδεών.

Θα ήθελα τόσο πολύ να αφιερώσω αυτό το βραβείο πρώτα απ’ όλους στους ανθρώπους του καταφυγίου μας & περισυλλογής George Katsimigas, Andrew Gotsis, Γιάννης Πετράκος, Charitos Dimitris και σε όλους τους Εθελοντές που είναι οι στρατιώτες οι ακούραστοι στο πεδίο και σε όλα τα δύσκολα.

Βέβαια το αξίζουν και όλοι όσοι προσπαθούν πραγματικά καθημερινά από το δικό τους πόστο και την ευθύνη τους.

Η μεγαλύτερη ακόμα χαρά μου ήταν τα συγχαρητήρια που λάβαμε από όλους και από τον ιδρυτή της Ακαδημίας για το έργο που έχει κάνει ο Δήμος μας αναφορικά με την Εκπαίδευση!

Είναι η μεγαλύτερή μας επένδυση για ένα καλύτερο αύριο.

Πήραμε και δώρο 4 scanner αντί για 1 και δεδομένης της χρησιμότητας, και δεδομένων των χρημάτων που δίνουμε καθημερινά για τόσες ατελείωτες ανάγκες, κάναμε χαρές σαν τα παιδιά .

Κλείνοντας θα πω πως ήταν ιδιαίτερη χαρά να έχουμε μαζί μας τη Μαρια Πατρας Θεοφανοπούλου, Πρόεδρο του Σωματείου μέλους της ΠΦΠΟ, «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας», γιατί είναι πάντα, η ακούραστη, συνεπής, αεικίνητη βοήθεια των αδεσπότων μας!

Συνεχίζουμε την πορεία μας , προσηλωμένοι στους στόχους μας, με δουλειά, με προτάσεις, με διεκδικήσεις και χρήση κάθε δυνατού εργαλείου υπέρ των αδυνάτων που ζουν στους δρόμους αλλά και στα σπίτια μας!

ΖΩΗ, ΕΥΖΩΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.