Να κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ο Χρήστος Πατούχας υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το ΚΚΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» ανήρτησε στο fb και έλαβε ουκ ολίγα likes,  το χαιρετισμό του στη συγκέντρωση της Πάτρας την Τρίτη 16/5/23, στην φυσικά μίλησε και ο γ.γ. του Κόμματος Δ. Κουτσούμπας:
«Αγαπητοί μας συμπολίτες, φίλες και φίλοι, Όσο λιγοστεύουν οι ώρες πριν φτάσουμε στην κάλπη της Κυριακής, είναι ευκαιρία ο καθένας μας να αναλογιστεί όλη τη διαδρομή του, όλες τις εμπειρίες του, να βαδίσουμε με βεβαιότητα και σιγουριά, χωρίς κανένα δισταγμό, χωρίς καμία ταλάντευση και την τελική μας απόφαση να την επισφραγίζει το δίκιο και η αλήθεια!

Βαδίζουμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου στο τέλος μιας πολύ πυκνής ιστορικής περιόδου που τα έχουμε δει όλα. Τη σχεδόν 15ετή βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα, στις κατακτήσεις, στο εισόδημα, στο δικαίωμα στη δουλειά που γνώρισε ο κάθε συνάνθρωπός μας. Το ονόμασαν οικονομική κρίση. Δεν ήταν τίποτα άλλο από τη βίαιη καταλήστευση των πολλών, από τη μαζική αφαίρεση των εργατικών και δημοκρατικών κατακτήσεων ολόκληρου του προηγούμενου αιώνα, η οργάνωση της στρατηγικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ολιγαρχίας για τις επόμενες δεκαετίες.

Αυτή την πολιτική την εξυπηρέτησε το σύνολο του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Άσκησαν τη διακυβέρνηση, υπάκουσαν σε εντολές, υλοποίησαν τον σχεδιασμό, νομοθέτησαν με το ψεύδος ότι σώζουν τη χώρα, νομοθέτησαν λεηλατώντας, καταστρέφοντας, υποδουλώνοντας τους εργαζόμενους σε αμετακίνητα και ισόβια δεσμά.

Ο λαός μας δεν πρέπει πλέον να έχει καμία απορία, καμία περιέργεια. Έχει την απόλυτη γνώση, τη βεβαιότητα για αυτό που θα γίνει. Για την κατεύθυνση, τον προσανατολισμό, εντέλει τον στρατηγικό σχεδιασμό όποιας κυβέρνησης και αν συγκροτηθεί. Με όσες διαφορές και αν παρατηρηθούν, θα υπάρχει μία βασική κοινή επιδίωξη: Το πώς θα εμποδίσουν την απελευθέρωση του εργαζόμενου και του ανθρώπου, πώς θα εμποδίσουν την ανεξαρτησία και την πρόοδο της χώρας.

Δεν χωράει λοιπόν καμία αυταπάτη για το πώς θα πρέπει να αναζητήσουμε τη διέξοδο, για το ποια πρέπει να είναι η διέξοδος. Το ΚΚΕ υπήρξε σε όλη την ιστορία του, εξακολουθεί να παραμένει ο πλέον αξιόπιστος σύμμαχος του εργαζόμενου λαού, που φωτίζει με τη δράση, αλλά και τις ιδέες του τον δρόμο της προόδου, τον δρόμο της αξιοπρέπειας, τον δρόμο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων.

Ας γνωρίζουν οι κάθε λογής παραχαράκτες της Ιστορίας ότι σε όλες τις δύσκολες ιστορικές στιγμές της χώρας και του λαού της οι κομμουνιστές ήταν εκεί. Για να μπουν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της πατρίδας, των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, για να τροφοδοτούν διαρκώς τη νέα γενιά με στόχους, ιδανικά και οράματα, να απορρίπτουν τον κυνισμό και τη χυδαιότητα του συμβιβασμού, της ξενοδουλείας, της διαρκούς ηττοπάθειας, της ταξικής υποταγής. Δεν προσκύνησαν ποτέ ούτε βασιλιάδες, ούτε δικτάτορες, αγωνίστηκαν για να διώξουν ξένους και ντόπιους αγύρτες και δυνάστες.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Ανήκω σε μια γενιά πλουσιότατη από κοινωνικές και πολιτικές εμπειρίες. Τα μικρά παιδικά μας χρόνια ήταν η μετεμφυλιακή δεκαετία της παρανομίας και των διώξεων, της σκληρής και ανελέητης δεξιάς του ροπάλου και της αδίστακτης εξουσίας του χωροφύλακα, ενός διαρκούς πολιτικού φόβου και συμβουλών από τους μεγαλύτερους μην παρασυρθείς σε κακοτοπιές. Και αμέσως μετά η επταετής αμερικανοκίνητη δικτατορία των συνταγματαρχών. Η άμεση, σχεδόν βίαιη πολιτικοποίηση, που είχε ωστόσο σαν περιεχόμενό της τη συνολική απόρριψη αυτού που γνωρίσαμε σαν πολιτικό σύστημα. Είμαστε η γενιά της έντονης ιδεολογικής αναζήτησης, αλλά και της ηρωικής αντίληψης για τους κομμουνιστές που τους πρωτογνωρίσαμε όταν έβγαιναν ή όταν έφευγαν για την εξορία. Από τη μαρξιστική ιδεολογία μάθαμε να σκεπτόμαστε, από τους κομμουνιστές μάθαμε την ιστορία του αλύγιστου αγώνα.

Καλώ όλους τους συντρόφους της γενιάς μου, αυτούς που δεν εξαργύρωσαν την ανιδιοτέλειά τους, να ξεπληρώσουμε το χρέος μας στο ΚΚΕ. Είναι το χρέος της γενιάς μας, αλλά και χρέος στα παιδιά μας και στο μέλλον.

Έτσι ακριβώς αντιλαμβάνομαι την προσωπική μου συστράτευση και συμπόρευση με το ΚΚΕ. Σαν χρέος. Που ξεπληρώνει την αξιοπρέπεια της διαδρομής μου, κερδισμένη από την καθαρότητα των ιδεολογικών αρχών και των στόχων που μας δίδαξαν οι πρωτοπόροι μαχητές των κοινωνικών αγώνων. Πιστεύω βαθύτατα ότι όλοι οι αγωνιστές της ζωής και του καθημερινού αγώνα, χρωστάμε στο ΚΚΕ ότι δεν μάθαμε να περπατάμε σκυφτοί, μάθαμε να ‘μαστε περήφανοι στον δρόμο των ιδανικών και των ονείρων.

Είναι λοιπόν ο καιρός να ανταποδώσουμε το χρέος. Να κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη. Να δημιουργήσουμε και με την ψήφο μας το ρεύμα της μεγάλης νίκης. Ξέρουμε πολύ καλά ότι “θέλει ακόμα πολύ φως να ξημερώσει”, αλλά όταν γίνει η χαραμάδα μεγάλη ρωγμή, θα αρχίσει να γλυκοχαράζει!

Γεια και χαρά σας».

1 / 6
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.