Τένις: Ο Τσιτσιπάς εξήγησε τους λόγους του «διαζυγίου» με τον Φιλιππούση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μία προσπάθεια απλοποίησης της κατάστασης που επικρατεί στο box του κατά τη διάρκεια των αγώνων του, απέδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς την απόφασή του να τερματίσει τη συνεργασία του με τον Μαρκ Φιλιππούση και να συνεχίσει με μοναδικό προπονητή τον πατέρα του, Απόστολο. «Δεν είναι εύκολο να έχεις δύο προπονητές στο κορτ. Ξέρω ότι είναι εκεί για να βοηθήσουν και δίνουν το καλύτερο που μπορούν, αλλά κάποιες φορές μπορεί να γίνει λίγο ταραχώδες να έχεις δύο προπονητές να μοιράζονται γνώμες. Είμαι σε μία φάση της καριέρας μου που χρειάζομαι έναν προπονητή που να μπορεί να μου παρέχει όλες τις πληροφορίες, την ανάλυση, όλα όσα χρειάζομαι για να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Το λιγότερο είναι περισσότερο (σ.σ. less is more), κατά τη γνώμη μου» δήλωσε ο Ελληνας τενίστας, δύο ημέρες πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Ρολάν Γκαρός, όπου στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Γίρι Βέσελι.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Ελληνο-Αυστραλό Μαρκ Φιλιππούση την περασμένη χρονιά και τόνισε ότι δεν μετανιώνει για αυτήν: «Αγαπώ τον Μαρκ, είναι ένα φανταστικό άτομο και θα διατηρήσουμε συχνή επαφή».

Παράλληλα, ο 24χρονος τενίστας δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αγωνιστεί με την ίδια νοοτροπία που τον έφερε ως τον τελικό του γαλλικού γκραν σλαμ πριν δύο χρόνια. «Εκείνες ήταν δύο σπουδαίες εβδομάδες τένις για εμένα. Θυμάμαι πώς έκανα κάποια πράγματα και θυμάμαι τι δούλεψε καλύτερα για εμένα σε εκείνες τις δύο εβδομάδες στο Παρίσι» τόνισε ο Τσιτσιπάς και κατέληξε: «Αισθάνομαι ότι οι ικανότητές μου είναι μεγάλες. Χρειάζομαι απλά κάποια καλά πρώτα ματς, για να συνεχίσω να πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω κάτι φέτος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.