Σεβίλλη – Γιουβέντους 2-1 παρ. (1-1): Στον τελικό με τεράστια ανατροπή για το έβδομο τρόπαιο Europa League

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Σεβίλλη απέδειξε ότι είναι φτιαγμένη για το Europa League και σε μία σεζόν που κινδύνεψε ακόμα και με υποβιβασμό, μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του εβδόμου τροπαίου της διοργάνωσης στον έβδομο τελικό.

Το 2-1 στην παράταση κόντρα στη Γιουβέντους στο “Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν” της έδωσε την πρόκριση στον τελικό ύστερα από το 1-1 στο Τορίνο.

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς με την πρώτη ενέργειά του στο παιχνίδι έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ιταλούς, αλλά οι Ισπανοί ισοφάρισαν με μακρινό σουτ του Σούσο και στην παράταση ο Έρικ Λαμέλα τους έστειλε στον τελικό της Βουδαπέστης στις 31 Μαΐου.

Η αναμέτρηση είχε ρυθμό από νωρίς, με την ισπανική ομάδα να παίζει περισσότερο με την μπάλα και τους φιλοξενούμενους να ποντάρους στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους “μπιανκονέρι”, με τον Γιασίν Μπουνού να παίρνει εκδίκηση από τον Φεντερίκο Γκάτι και να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του, έχοντας… χάσει στην αντίστοιχη μονομαχία στις καθυστερήσεις του αγώνα στο Τορίνο. Η απάντηση του Λούκας Οκάμπος είχε την ίδια τύχη από τον Βόιτσιεχ Σέσνι.

Οι αντεπιθέσεις των Ιταλών έφεραν σε θέση βολής πρώτα τον Άνχελ ντι Μαρία που “έσκαψε” πολύ άσχημα και στη συνέχεια τον Μόις Κεν, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Οι “μπιανκονέρι” έστειλαν την μπάλα και στα δίχτυα με τον Αντριάν Ραμπιό, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Ο VAR έπαιξε ακόμα πιο καθοριστικό ρόλο στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, όταν ο Χουάν Κουαδράδο ανέτρεψε τον Όλιβερ Τόρες στη γραμμή της περιοχής, όμως δεν καταλογίστηκε πέναλτι παρά τον έλεγχο, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Ισπανών.

Στο 2ο μέρος, η Γιουβέντους έμοιαζε να στέκεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, παρότι εξακολουθούσε να ποντάρει περισσότερο στην κόντρα. Μια αντεπίθεση του Ραμπιό προειδοποίησε, ο Μπρέμερ έξυσε το δοκάρι λίγο αργότερα και στο 65′, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στη θέση του Κεν, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα και έκανε το 1-0 για τη Γιουβέντους.

Οι Ανδαλουσιάνοι πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, έκλεισε τους “μπιανκονέρι” στο γήπεδό τους και τελικά με έναν κεραυνό του Σούσο έξω από την περιοχή απάντησαν έξι λεπτά αργότερα. Ο Σέσνι είχε την περισσότερη δουλειά έπειτα και από την ισοφάριση κι έσωσε γκολ νίκης του Γιουσέφ εν Νεσιρί στο 89′, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά και δύο αλλαγές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Μπράιαν Χιλ και ο Έρικ Λαμέλα, συνδυάστηκαν στο 95′ για το 2-1 της Σεβίλλης.

Ο ενθουσιασμός στις κερκίδες ήταν περίσσιος, αλλά οι Ιταλοί δεν τα παράτασαν. Επιτέθηκαν αμέσως ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά το μόνο που κατάφερναν ήταν να στήνουν συνεχώς την μπάλα στα δύο κόρνερ. Τα γεμίσματα στην περιοχή του Μπουνού δεν είχαν αποτέλεσμα, τα μακρινά σουτ επίσης κι έτσι η Σεβίλλη κλείδωσε άλλη μία παρουσία στον τελικό του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Νάβας (106′ Γκόμες), Μπαντέ, Γκούντελ, Ακούνια, Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος (70′ Λαμέλα), Τόρες (62′ Σούσο, 118′ Ρεκίκ), Χιλ (100′ Μοντιέλ), Εν Νεσιρί
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Ντανίλο, Μπρέμερ, Γκάτι, Κουαδράδο (106′ Μίλικ), Φατζιόλι (41′ Παρέδες), Λοκατέλι (86′ Μιρέτι), Ραμπιό, Ίλινγκ Τζούνιορ (86′ Κόστιτς), Ντι Μαρία (64′ Κιέζα), Κεν (64′ Βλάχοβιτς)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών
ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Γιουβέντους – Σεβίλλη 1-1 (90+7′ Γκάτι / 26′ Εν Νεσιρί)
Ρόμα – Λεβερκούζεν 1-0 (63′ Μπόβε)
ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Σεβίλλη – Γιουβέντους 2-1 παρ., 1-1 κ.α. (71′ Σούσο, 95′ Λαμέλα / 65′ Βλάχοβιτς)
Λεβερκούζεν – Ρόμα 0-0

Το πρόγραμμα του τελικού
31/05 22:00 Σεβίλλη – Ρόμα (“Πούσκας Αρένα”, Βουδαπέστη)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.