Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς 2-0: Ο Στέφανος έχασε τη συγκέντρωσή του και μαζί την πρόκριση στον τελικό του Rome Masters

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ένα ματς που είχε δύο διακοπές λόγω βροχής ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 2-0 σετ από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και ολοκλήρωσε την πορεία του στο Rome Masters στα ημιτελικά.

Ο 24χρονος Έλληνας (Νο5) τενίστας πλήρωσε το έντονο επεισόδιο που είχε με την μητέρα του αφού από εκείνο το σημείο και μετά ήταν φανερά εκνευρισμένος χάνοντας τη συγκέντρωσή του.

Ο 27χρονος Ρώσος (Νο3) το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και το απόγευμα της Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον Ρούνε στον τελικό του Rome Masters.

Το ματς: Ο Μεντβέντεφ κατάφερε να ανοίξει τον ημιτελικό με γρήγορο break. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε νωθρά στον αγώνα και ο Ρώσος το εκμεταλλεύτηκε.

Ο 24χρονος Έλληνας άρχισε να πατά καλύτερα όσο περνούσε η ώρα και στο όγδοο game κατάφερε να πάρει πίσω το break για να φέρει τον ημιτελικό στα ίσα.

Σε εκείνο το σημείο ήρθε η διακοπή στην αναμέτρηση λόγω βροχής μετά από τις διαμαρτυρίες του Ρώσου. Μετά από δύο ώρες και 40 λεπτά οι αθλητές επέστρεψαν στο κορτ, αλλά πρόλαβαν να παίξουν ένα μόλις game με τον Τσιτσιπά να το κατακτά και να προηγείται με 5-4.

Έπειτα οι δύο αθλητές έμειναν στα αποδυτήρια για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά για να επιστρέψουν ξανά στο κορτ. Ο Μεντβέντεφ σέρβιρε και κράτησε το σερβίς του και στο επόμενο game ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 40-0 με τον Ρώσο να κάνει την ανατροπή και να φτάνει σε break.

Αμέσως μετά ήρθε το ξέσπασμα του Στέφανου Τσιτσιπά προς την μητέρα του το οποίο τον έβγαλε εντελώς εκτός ρυθμού. Ο Μεντβέντεφ μετά κράτησε το σερβίς του και έκλεισε το πρώτο σετ με 7-5.

Η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά αποχώρησε από το box του και πήγε σε άλλο σημείο της εξέδρας έπειτα από απαίτηση του Έλληνα τενίστα, όμως ο Στεφ ήταν φανερά εκνευρισμένος.

Αυτό είχε αποτέλεσμα ο Μεντβέντεφ να το εκμεταλλευτεί και να μπει στο δεύτερο σετ με break. Ο Τσιτσιπάς ήταν φανερά εκνευρισμένος και έψαχνε τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι. Τελικά, στο έκτο game ο Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει πίσω το break και έπειτα να προηγηθεί με 4-3.

Ο Έλληνας τενίστας κράτησε εκ νέου το σερβίς του αμέσως μετά για να προηγηθεί με 5-4. Εκεί όμως ο Τσιτσιπάς επανέλαβε τα πολλά λάθη που έκανε στο τέλος του πρώτου σετ με αποτέλεσμα ο Μεντβέντεφ να κατακτήσει τα επόμενα τρία game και να σφραγίσει την πρόκρισή του στον τελικό με 7-5, 7-5.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.