Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ 4-0: Σίλβα και Ντε Μπρόινε έστειλαν τη σαρωτική αρμάδα του Γκουαρδιόλα στον τελικό Champions League

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε την εκδίκηση που ονειρευόταν για τον περσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά του Champions League. Το 4-0 επί της Ρεάλ δεν της έδωσε απλά την πρόκριση στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, το έκανε συνοδεία μιας βαρυσήμαντης δήλωσης. Οι “πολίτες” ήρθαν για να μείνουν, τα 14 τρόπαια των “μερένγκες” ανήκουν στο παρελθόν.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα με τα δύο γκολ του στο 1ο μέρος (ο Έντερ Μιλιτάο με αυτογκόλ και ο Χουλιάν Άλβαρες στο 2ο διαμόρφωσαν το τελικό σκορ), οι επεμβάσεις του Τιμπό Κουρτουά στον Έρλινγκ Χάλαντ, το γκολ του Χουλιάν Άλβαρες σε… νεκρό χρόνο και το ανεπανάληπτο μονότερμα ανά διαστήματα αποτέλεσαν τη διαφήμιση του ποδοσφαίρου των Άγγλων επί Πεπ Γκουαρδιόλα, χρίζοντάς τους φαβορί για τον αγώνα της 10ης Ιουνίου.

Ο Κάρλο Αντσελότι (στη βραδιά που έγινε ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στη διοργάνωση, φτάνοντας τα 191) αποφάσισε να κρατήσει τον Αντόνιο Ρίντιγκερ εκτός ενδεκάδας λόγω της επιστροφής του Έντερ Μιλιτάο από την τιμωρία του, παρότι ο Γερμανός τα είχε πάει περίφημα άνω στον Χάλαντ στο 1-1 του “Σαντιάγο Μπερναμπέου”. Στον αντίποδα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη επιλογή στον σχηματισμό ενδεκάδας και εμπιστεύτηκε τα πρόσωπα που το τελευταίο διάστημα τον οδηγούν από νίκη σε νίκη στο πρωτάθλημα.

Από τα αποδυτήρια βγήκε μόνο μία ομάδα. Οι αριθμοί στο πρώτο τέταρτο δεν επιδέχονταν αμφισβήτησης. Η Σίτι είχε 124 μεταβιβάσεις, η Ρεάλ 13. Οι Ισπανοί είχαν μόλις τρεις ενέργειες στο γήπεδο των Άγγλων και αυτές περίπου 40 μέτρα μακριά από την εστία του Έντερσον.

Δύο κεφαλιές του Χάλαντ ανάγκασαν τον Κουρτουά να προβεί σε απίθανες επεμβάσεις. Ο Τζακ Γκρίλις δημιουργούσε με άνεση από αριστερά, αφού ο Ντάνι Καρβαχάλ έμοιαζε μία ταχύτητα πίσω και ο Ροντρίγκο δεν βοηθούσε. Από δεξιά, ο Σίλβα δεν έμεινε στη γραμμή, αλλά συνέκλινε στην περιοχή και άδραξε δύο φορές την ευκαιρία.

Στο 23′ ο Κέβιν ντε Μπρόινε του έβγαλε μια υπέροχη κάθετη κι ο Πορτογάλος έκανε το 1-0. Στο 37′, ο Γκιντογάν από την περιοχή επιχείρησε να σκοράρει, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Σίλβα που με κεφαλιά και τον Κουρτουά εξουδετερωμένο έκανε το 2-0.

Το σκορ αδικούσε κατάφωρα του γηπεδούχους, όμως ο Αντσελότι δεν έδειξε διάθεση να αλλάξει κάτι στα πλάνα του, ακόμα κι αν τον παρακαλούσε ο Βινίσιους, από το πρώτο γκολ κιόλας που δέχθηκε η Ρεάλ.

Ένα μακρινό σουτ του Τόνι Κρόος που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι ήταν η μεγάλη στιγμή των Ισπανών που δεν μπορούσαν να πλησιάσουν πιο κοντά, ένα μακρινό φάουλ του Ντάβιντ Αλάμπα που απέκρουσε ο Έντερσον ήταν η μεγάλη στιγμή στο 2ο μέρος.

Οι “πολίτες” έριξαν φανερά τον ρυθμό τους, αφού την Κυριακή κόντρα στην Τσέλσι στο ίδιο γήπεδο έχουν τη δυνατότητα να κατακτήσουν μαθηματικά την Premier League. Ο Χάλαντ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, αλλά ο Κουρτουά με τη βοήθεια του δοκαριού τον σταμάτησε για τρίτη φορά και η Ρεάλ είχε ένα τελευταίο 20λεπτο μαζί με τις καθυστερήσεις για να σώσει τα προσχήματα και να δείξει ότι κυνηγάει την πρόκριση. Φευ…

Στο 76ο λεπτό, σε ένα γέμισμα του Ντε Μπρόινε, ο Μανουέλ Ακάντζι έπιασε την κεφαλιά, ο Μιλιτάο με τον μηρό πήγε να διώξει, όμως έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Αντσελότι αποδέχθηκε την ήττα, αντικατέστησε τα δύο ακραία μπακ του, όμως οι αλλαγές του Γκουαρδιόλα ήταν πιο αποτελεσματικές και ο συνδυασμός Φιλ Φόντεν και Χουλιάν Άλβαρες στο τέλος οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Ρόδρι, Γκιντογάν (79′ Μαχρέζ), Ντε Μπρόινε (84′ Φόντεν), Σίλβα, Χάλαντ (90′ Άλβαρες), Γκρίλις
ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (80′ Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (80′ Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Κρόος (70′ Ασένσιο), Μόντριτς (63′ Ρίντιγκερ), Ροντρίγκο (81′ Θεμπάγιος), Μπενζεμά, Βινίσιους

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (36′ Βινίσιους / 67′ Ντε Μπρόινε)
Μίλαν – Ιντερ 0-2 (8′ Τζέκο, 11′ Μικίταριαν)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ίντερ – Μίλαν 1-0 (74′ Μαρτίνες)
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ 4-0 (Σίλβα 23′, 37′, 76′ αυτ. Μιλιτάο, 90′ Άλβαρες)

Το πρόγραμμα του τελικού
10/06 22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ (“Ατατούρκ”, Κωνσταντινούπολη)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.