Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 4-1: Κλείδωσε το Champions League και έστειλε την Λίβερπουλ στο Europa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το βράδυ της Πέμπτης (25/05) συναντήθηκαν στο “Ολντ Τράφορντ” στο πλαίσιο εξ αναβολής αγώνα της 32ης αγωνιστικής της Premier League δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικές αφετηρίες.

Από τη μία, η Μάντσεστερ Γιουνάτεντ κουβαλούσε ένα αήττητο εντός έδρας σερί 28 αγώνων (24 νίκες – 4 ισοπαλίες) κρατώντας ανέπαφη την εστία της στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος ενώ στον αντίποδα η Τσέλσι μετρούσε 15 ήττες από την αρχή της χρονιάς στο πρωτάθλημα και το μαύρο ρεκόρ του Λάμπαρντ με 7 ήττες στα εννέα παιχνίδια του στον πάγκο ως υπηρεσιακός.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτέλεσαν και τον “μπούσουλα” της αναμέτρησης, με τους κόκκινους διαβόλους να είναι απολύτως αποτελεσματικοί στο πρώτο μέρος απέναντι στους φλύαρους Λονδρέζους και να βρίσκουν δύο γκολ, για να σκοράρουν άλλες δύο φορές στο δεύτερο και να φτάνουν σε ένα εμφατικό 4-1 με το οποίο εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Champions League μία αγωνιστική πριν το φινάλε και άφησαν την Λίβερπουλ στην 5η θέση και στο… Europa League.

Το ματς
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σαφή στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα της έδιωχνε το άγχος και αυτό ήρθε μόλις στο 6ο λεπτό από στημένη φάση. Ο Έρικσεν εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Καζεμίρο με υπέροχη γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κέπα, με το γκολ να κατακυρώνεται ύστερα από έλεγχο της φάσης από το VAR (1-0).

Το γκολ αυτό είχε ως συνέπεια το ματς να αποκτήσει ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό στη συνέχεια, για να έρθει όμως η άτυχη στιγμή του Άντονι με τον σοβαρό τραυματισμό του (αποχώρησε δακρυσμένος πάνω σε φορείο) και να φέρει μία παγωμάρα στους γηπεδούχους.

Αυτό προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν οι παίκτες της Τσέλσι που είχαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες με τους Χάβερτς (32′) και Γκάλαχερ (45+1′), όμως δεν βρήκαν στόχο και το πλήρωσαν πικρά, με τον Μαρσιάλ να δέχεται ασίστ-λουκούκι του Σάντσο και να δίνει προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά και στα πρώτα λεπτά είχε δοκάρι με τον Μπρούνο Φερνάντες (47′) και απίστευτη ευκαιρία με τακουνάκι του Έρικσεν (51′) που έσωσε πάνω στη γραμμή ο Κέπα, με την Τσέλσι από την πλευρά τους να έχει την πρώτη της τελική εντός εστίας στο 59′, όταν ο Ντε Χέα υποχρεώθηκε σε δύσκολη επέμβαση σε φαλτσαριστό σουτ του Χολ.

Ωστόσο, η Γιουνάιτεντ ήταν κυρίαρχος στο δεύτερο μέρος και το επιβεβαίωσε μέσα σε λίγα λεπτά, αφού βρήκε άλλα δύο γκολ και μετέτρεψε σε πάρτι τη νίκη της. Στο 73ο λεπτό έγινε το 3-0 από τον Μπρούνο Φερνάντες που εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Φοφανά ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ράσφορντ έκανε το 4-0 από κοντά και έγινε ο πρώτος παίκτης της Γιουνάιτεντ μετά από τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι το 2012-13 με 30 γκολ σε μία σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Η συνέχεια βρήκε τους κόκκινους διαβόλους να φτιάχνουν και άλλες φάσεις και να απειλούν τους Λονδρέζους με μία ακόμα πιο βαριά ήττα, με την Τσέλσι από την πλευρά της να γλιτώνει άλλα γκολ και να βρίσκει και εκείνο της παρηγοριάς, με τον Φέλιξ να νικάει με ωραίο σουτ εκτός περιοχής τον Ντε Χέα στο 89′ και να γράφει το τελικό 4-1.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ:Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Λίντελοφ, Σο (46′ Μαλάσια), Καζεμίρο, Έρικσεν (70′ Φρεντ), Άντονι (29′ Ράσφορντ), Μπρούνο Φερνάντες (86′ ΜακΤόμινεϊ), Σάντσο, Μαρσιάλ (70′ Γκαρνάτσο)
ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Τσάλομπα, Γουέσλι Φοφανά, Χολ, Τσουκουεμέκα (82′ Λόφτους-Τσικ), Έντσο Φερνάντες, Γκάλαχερ (82′ Νταβίντ Φοφανά), Μαντουέκε (82′ Ζιγές), Χάβερτς (64′ Φέλιξ), Μούντρικ (64′ Πούλισικ)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.