Κρατήθηκε η Έβερτον, τέλος η Πρέμιερ για Λέστερ και Λιντς, εκτός Ευρώπης η Τότεναμ!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Η Έβερτον τα κατάφερε! Αν και αγχώθηκε και για λίγα λεπτά στην τελευταία αγωνιστική η Λέστερ ήταν εκείνη που στην ισοβαθμία εξασφάλιζε την επιβίωση και έστελνε το κλαμπ του λιμανιού στην Τσάμπιονσιπ, τελικά η ομάδα του Ντάις τα κατάφερε! Θα παραμείνει στην Πρέμιερ και θα συνεχίσει την τρομερή της επίδοση με την παρουσία στο ανώτερο επίπεδο για 70 χρόνια!

Τέλος η λάμψη της Πρέμιερ για την Λέστερ έπειτα από 9 χρόνια, με τους Πρωταθλητές του 2016 σ’ εκείνο το αξέχαστο παραμύθι, αποχαιρετούν τα «σαλόνια» έχοντας γράψει τρομερή ιστορία σε αυτό το διάστημα που βρέθηκαν ανάμεσα στα «θηρία». Ο κύκλος, όμως, έκλεισε κάπου εδώ, μέχρι ν’ ανοίξει ξανά.

Μαζί με την Λέστερ, υποβιβάζεται και και η Λιντς έπειτα από τρεις αγωνιστικές περιόδους! Όσο κι αν εντυπωσίασε όταν ανέβηκε με τον Μαρσέλο Μπιέλσα να παρουσιάζει μια τρομερή ομάδα γεμάτη επιθετική διάθεση και γκολ, τελικά τα πράγματα δεν πήγαν καλά και ήρθε πλέον η μέρα για τον αποχαιρετισμό…

Η Τότεναμ επιβλήθηκε των «παγωνιών» 4-1 στο «Έλαντ Ρόουντ», ο Χάρι Κέιν σκόραρε άλλες δυο φορές φτάνοντας στα 30 τέρματα, όμως, η νίκη (2-1) της Άστον Βίλα επί της Μπράιτον αφήνει οριστικά εκτός Ευρώπης τα «σπιρούνια»! Εκπληκτικό παιχνίδι, αφού ήταν και παντελώς αδιάφορο, ανάμεσα σε Σαουθάμπτον και Λίβερπουλ, με τους «άγιους» να επιστρέφουν από το εις βάρος τους 2-0, να φτάνουν στο υπέρ τους 4-2 και το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο ισόπαλο 4-4.

Έβερτον – Μπόρνμουθ 1-0

Το άγχος που είχαν όλοι στην Έβερτον και η νευρικότητα μαζί με τον ενθουσιασμό από τις εξέδρες, επηρέασαν το παιχνίδι. Ήταν λογικό να παρατηρούνται λάθη και επιλογές δίχως ψυχραιμία στο χορτάρι από τους παίκτες του Σον Ντάις, η Μπόρνμουθ έμενε πίσω δίχως ν’ αντιμετωπίσει δυσκολίες και η Έβερτον είχε το μονοπώλιο στην κατοχή, κρατώντας το παιχνίδι στα σημεία που ήθελε.

Ο κόσμος έπαιζε τον ρόλο του στο «Γκούντισον Παρκ», όμως, το άγχος άρχισε να εμφανίζεται όταν έγινε γνωστό πως η Λέστερ είχε προηγηθεί απέναντι στην Γουέστ Χαμ. Μόνο με νίκη θα επιβίωνε το σύνολο του Ντάις αν οι «αλεπούδες» έκαναν το δικό τους καθήκον. Η ανάπαυλα έκοψε την φόρα των «ζαχαρωτών» και η Μπόρνμουθ πάτησε καλύτερα στο γήπεδο με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Κι όμως, το «Γκούντισον Παρκ»… εξερράγη στο 57′ όταν ο Ντουκουρέ με απίθανο σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 1-0 για την Έβερτον. Με αυτό το γκολ, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ έμεινε όρθιος και φέτος, δίνοντας το «παρών» στην μεγάλη κατηγορία και την επόμενη σεζόν!

Λέστερ – Γουέστ Χαμ 2-1

Στην Λέστερ δεν αρκούσε μονάχα να ηττηθεί η Λιντς στο παιχνίδι με την Τότεναμ, αλλά και να μην πάρει καλό αποτέλεσμα η Έβερτον. Όπως ήταν λογικό, οι πιθανότητες ήταν εις βάρος της ομάδας του Ντιν Σμιθ και του Τζον Τέρι. Και στα πρώτα λεπτά η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο έδειχνε ότι η ελπίδα δεν ήταν κάτι που θα βρισκόταν εύκολα.

Η Λέστερ μετά το 20άλεπτο άρχισε να εμφανίζει σημάδια σταθερότητας και βελτίωσης στο γήπεδο, είχε δοκάρι με τον Ιενάτσο μετά από ωραίο 1-2 με τον Μάντισον, άρχισε ν’ ανεβάζει στροφές η Πρωταθλήτρια του 2016 και στο 34′ δικαιώθηκε! Ο Μπαρνς από αριστερά στο 34′ έπαιξε το 1-2 με τον Ιεανάτσο, βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το πλασέ και έγραψε το 1-0! Η αλήθεια είναι ότι το King Power Stadium έβλεπε μια ομάδα που στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν δεν είχε δει! Με αποφασιστικότητα και επιβολή στον αντίπαλο.

Τα καρδιοχτύπια για την Λέστε εντάθηκαν στο 60ο λεπτό όταν είδαν τον Μπεραχαμά να πετυχαίνει το δοκάρι, όμως, λίγο νωρίτερα είχαν μάθει ότι η Έβερτον είχε ανοίξει το σκορ κόντρα στην Μπόρνμουθ και εξασφάλιζε εκείνη την 17η θέση. Η Λέστερ όφειλε να κάνει το χρέος της και ο Φάες στο 62′ με κεφαλιά έγραψε το 2-0, εναποθέτοντας πλέον όλες τις ελπίδες για επιβίωση στην… Μπόρνμουθ. Η Λέστερ δεν θα έμενε τόσο ήσυχη, αφού στο 79′ ο Φορνάλς τρέχοντας στην αντεπίθεση κατάφερε να σκοράρει με τη βοήθεια του δοκαριού για το 2-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ματς, αλλά δεν αρκούσε στις «αλεπούδες»…

Λιντς – Τότεναμ 1-4

Στην πρώτη φάση του παιχνιδιού η Τότεναμ κατάφερε να βρει γκολ και να γεμίσει με πίκρα το απόγευμα των «παγωνιών» προτού καλά – καλά ανάψει το ματς. Ο Πέδρο Πόρο από δεξιά βρήκε τον Σον, αυτός άφησε στον Κέιν που είχε… ήδη οπλίσει και πλάσαρε μονοκόματα για το 1-0 στο 2ο λεπτό. Φυσικά για το λονδρέζικο κλαμπ έπρεπε να μην τα καταφέρει η Βίλα απέναντι στην Μπράιτον, ωστόσο, οι «χωριάτες» μια χαρά είχαν την τύχη στα χέρια τους για την τελευταία ευρωπαϊκή θέση.

Ο Κέιν σκόραρε σε 26ο διαφορετικό ματς στη σεζόν των 38 αγωνιστικών έχοντας πλέον μια τρομερή επίδοση στο όνομά του. Στο 21′ ένα εξαιρετικό σουτ του Φορσό σταμάτησε στον Σάντσες που απομάκρυνε σε κόρνερ, με την Λιντς να εναποθέτει όσες δυνάμεις – ψυχικές και σωματικές – τις απέμεναν σε αυτά τα τελευταία λεπτά της σεζόν. Από τη στιγμή που η Άστον Βίλα έπαιρνε αυτό που ήθελε κόντρα στην Μπράιτον, δεν υπήρχε ελπίδα για Ευρώπη για τα «σπιρούνια».

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους ο Πέδρο Πόρο έκανε το 2-0 για την Τότεναμ με διαγώνιο σουτ μετά από τρομερή ενέργεια του Κέιν που… ντρίμπλαρε και τον ρέφερι και έκανε την κάθετη. Αυτό αποτελείωσε τις ελπίδες της Λιντς, με τις Έβερτον και Λέστερ να παλεύουν πλέον μόνες τους για την 17η θέση. Στο 67′ τα «παγώνια» μείωσαν με τον Χάρισον σε 1-2, ο Άλαρνταϊς το χάρηκε, αλλά και πάλι οι πιθανότητες δεν μπορούσαν ν’ αυξηθούν ιδιαίτερα…

Άλλωστε, αμέσως, στο 69′, ο Χάρι Κέιν με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα θα έδινε ξανά άνεση στην Τότεναμ από ασίστ του Πόρο για το 3-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90′ + 5′ ο Λούκα Μόουρα στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Τότεναμ, περνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του μέχρι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 4-4

Ο Ζότα στο 10ο λεπτό από ασίστ του … Λάβια αφού έκανε τραγικό λάθος στην άμυνα της υποβιβασμένης Σαουθάμπτον, έβαλε μπροστά στο σκορ την Λίβερπουλ (1-0) στο St. Mary’s στο παντελώς αδιάφορο παιχνίδι της τελευταίας «στροφής» του πρωταθλήματος. Ο Μπόμπι Φιρμίνο είχε αποχαιρετήσει ήδη το Άνφιλντ με γκολ και ήθελε να ρίξει και τους τίτλους τέλους με τον ίδιο τρόπο. Στο 14ο λεπτό πάτησε περιοχή, έκανε τις ντρίμπλες και το τελείωμα και έγραψε το 2-0, για ν’ ακουστεί ξανά το τραγούδι από του από τις κερκίδες, στην τελευταία του εμφάνιση ως μέλος των «κόκινων».

Η Σαουθάμπτον αντέδρασε και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στο 18′, με την επίθεση να εκφράζεται από δεξιά και να έχει τελικό αποδέκτη τον ξεχασμένο στ’ αριστερά της περιοχής, Γουόρντ – Πρόους, που πλάσαρε χαμηλά για το 1-2. Δέκα λεπτά αργότερα ο Φιρμίνο δεν πρόσεξε, έχασε την κατοχή, ο Γουόλκοτ έκανε την κάθετη στον Σουλεμάνα κι εκείνος έγραψε το 2-2 με πλασέ στην κίνηση! Και δεν θα σταματούσε εκεί η Σαουθάμπτον.

Στο 47′ εκμεταλλεύτηκε κι άλλο λάθος στην ανάπτυξη της Λίβερπουλ και ο Σουλεμάνα αφού κουβάλησε την μπάλα, πλάσαρε στη γωνία για την απόλυτη ανατροπή και το 3-2! Η ιστορία του Φιρμίνο με την Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε στο 57′ της αναμέτρησης, αφού αποχώρησε για ν’ αφήσει τη θέση του στον Λουίς Ντίας. Ο Άρμστρονγκ στο 65′ θα γινόταν ακόμα ένας που θα τιμωρούσε κι άλλο λάθος της Λίβερπουλ, αυτή τη φορά από τον Χέντερσον, τρέχοντας από δεξιά δίχως σταματημό και κάνοντας το διαγώνιο σουτ για το 4-2!

Το πάρτι των γκολ θα συνεχιζόταν, με τους Ζότα και Έλιοτ να συνεργάζονται, τον Αλεξάντερ – Άρνολντ από δεξιά να παίρνει την λόμπα και να «σερβίρει» στον Χάκπο για το 4-3 στο 72ο λεπτό. Και δευτερόλεπτα αργότερα ο Σαλάχ θα πετούσε την μπάλα στον Ζότα για το 4-4 με δυνατό δεξί σουτ! Στο 79′ ο Σαλάχ αν και περισσότερο κοντρόλ προσπάθησε να κάνει παρά λόμπα, είχε δοκάρι και τελικά το 4-4 έμεινε μέχρι το τέλος.

Κρίσταλ Πάλας – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1

Δεν χρειαζόταν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο οι δύο ομάδες, δεν διεκδικούσαν τίποτα και απλά απολάμβαναν τα τελευταία λεπτά της αγωνιστικής περιόδου. Ο Αγουονίγι που το τελευταίο διάστημα έκανε ό,τι μπορούσε και πέτυχε όσα γκολ χρειαζόταν η Νότιγχαμ Φόρεστ για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό.

Με ωραίες ντρίμπλες μπροστά από τον Άντερσεν και αριστερό σουτ διαγώνια έκανε το 1-0. Οι νεοφώτιστοι «κάθισαν» στο προβάδισμα, οπισθοχώρησαν και στο 66′ ο Χιουζ με κεφαλιά η οποία κόντραρε στην πλάτη του Νιακατέ, ισοφάρισε σε 1-1 για την Πάλας. Φυσικά και οι πανηγυρισμοί ήταν ήπιοι από τη στιγμή που το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Και αυτό αποδείχθηκε στην πράξη, δίχως να υπάρξει κάτι περαιτέρω…

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.