Κολωνία – Μπάγερν 1-2: Με γκολάρα του Μουσιάλα στο 89′ πήρε το πρωτάθλημα για 11η συνεχόμενη φορά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Μπάγερν το έκανε ξανά και απέδειξε πως δεν αφήνει με τίποτα την κορυφή της Bundesliga. Οι Βαυαροί επικράτησαν 2-1 της Κολωνίας και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ντόρτμουντ με 2-2 απέναντι στην Μάιντς στο Signal Iduna Park αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για 11η συνεχόμενη φορά και 33η στην ιστορία της.

Οι παίκτες του Τούχελ έπαιξαν με τη φωτιά. Ο Λιούμπιτσιτς με εκτέλεση πέναλτι στο 81′ απάντησε στο γκολ του Κομάν (8′) και έριξε τους Βαυαρούς προσωρινά στη δεύτερη θέση. Ωστόσο, ο 20χρονος Μουσιάλα λύτρωσε την Μπάγερν στο 89ο λεπτό και έδωσε στην ομάδα του ακόμη έναν τίτλο.

Το ματς
Η Μπάγερν μπήκε στο παιχνίδι ψάχνοντας το πρώτο γκολ από νωρίς. Και το πέτυχε στο 8ο λεπτό. Ο Κομάν έκανε ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή και η αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του Σβέμπε. Έτσι, οι Βαυαροί προηγήθηκαν.

Οι ποδοσφαιριστές του Τούχελ έλεγχαν τον ρυθμό και οι τελικές της Κολωνίας, είτε έφευγαν έξω, είτε ο Ζόμερ αποσοβούσε τον κίνδυνο. Η Μπάγερν είχε και δοκάρι, με τον Μίλερ να παίρνει την κεφαλιά στο 19ο λεπτό, αλλά την μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα.

Πριν από το τέλος του πρώτου 45λεπτου και συγκεκριμένα στο 45+1′ ο Σανέ σκόραρε με πλασέ. Ωστόσο, ο διαιτητής ειδοποιήθηκε από τον VAR, είδε τη φάση στο μόνιτορ και ακύρωσε το γκολ για χέρι του Γερμανού εξτρέμ στην αρχή της φάσης.

Οι Βαυαροί εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και έτσι η Κολωνία τους τιμώρησε. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και ο Λιούμπιτσιτς το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Όμως, η Μπάγερν δεν το έβαλε κάτω και κυνήγησε μανιασμένα το γκολ που θα την βάλει ξανά σε θέση οδηγού του παιχνιδιού και του πρωταθλήματος. Στο 89ο Μουσιάλα με ωραίο σουτ ευστόχησε για το 2-1, το οποίο έμεινε έως το φινάλε και χάρισε στην ομάδα του τον τίτλο.

ΚΟΛΩΝΙΑ: Σβέμπε, Σμιτς, Χίμπερς, Σάμποτ, Χέκτορ, Μάρτελ, Σκίρι, Λιούμπιτσιτς, Κάιντς, Μάινα, Ζέλκε
ΜΠΑΓΕΡΝ: Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Μαζραουί, Κίμιχ, Χράφενμπερχ, Σανέ, Μίλερ, Κομάν, Γκνάμπρι

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής
Κολωνία – Μπάγερν 1-2 (81′ πέν. Λιούμπιτσιτς / 8′ Κομάν, 89′ Μουσιάλα)
Ουνιόν – Βέρντερ 1-0 (81′ Κεντίρα)
Ντόρτμουντ – Μάιντς 2-2 (69′ Γκερέιρο, 90+6′ Ζίλε / 15′ Χάνκε Όλσεν, 24′ Ονισίγουο)
Γκλάντμπαχ – Άουγκσμπουργκ 2-0 (3′ Νετς, 40′ Χόφμαν)
Άιντραχτ – Φράιμπουργκ 2-1 (83′ Κολό Μουανί, 90+1′ Εμπίμπ / 44′ Γκρίφο)
Λειψία – Σάλκε 4-2 (10′ Λάιμερ, 19′, 90+4′ Ενκουνκού, 82′ Πόουλσεν / 28′ Καμίνσκι, 49′ αυτ. Όρμπαν)
Στουτγκάρδη – Χόφενχαϊμ 1-1 (80′ Τομάς / 75′ Μπεμπού)
Μπόχουμ – Λεβερκούζεν 3-0 (19′ Φέρστερ, 34′ Ασάνο, 86′ Στέγκερ)
Βόλφσμπουργκ – Χέρτα 1-2 (2′ Καμίνσκι / 55′ Μάζα, 68′ Ρίχτερ)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.