Ζάκυνθος: «Είχε 50 βαθμούς μέσα στο ΙΧ, το παιδί έκαιγε» είπε ο αστυνομικός που το έσωσε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκλονίζει ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. που απεγκλώβισε το παιδί που είχε αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο ένα ζευγάρι Δανών τουριστών στη Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός Σπύρος Μοίρος περιέγραψε στον ΣΚΑΪ πώς έγινε το περιστατικό στη Ζάκυνθο: «Λάβαμε ένα σήμα για ένα μικρό παιδάκι το οποίο ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο μόνο του. Ήμασταν λίγο μακριά, αλλά μεταβήκαμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί λόγω και της τουριστικής σεζόν, έχει μεγάλη κίνηση».

Στη συνέχεια ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. επισήμανε: «Οι γονείς δεν είχαν οπτική επαφή. Βρίσκονταν περίπου στα 200-300 μέτρα από το αυτοκίνητο. Μετά την κλήση για το περιστατικό, κάναμε περίπου 7 λεπτά για να φτάσουμε. Φτάνοντας στο σημείο, ήταν κάποιοι περίοικοι που μας είπαν ότι τουλάχιστον μισή ώρα βρισκόταν το μωρό στο αυτοκίνητο».

«Περιστατικό παρόμοιο δεν έχω ξαναζήσει και βρισκόμουν για χρόνια στην Αθήνα, σας το λέω και ανατριχιάζω. Σκεφτόμουν και το πρόσφατο περιστατικό στην Άρτα και έλεγα στον δρόμο δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο, δεν θα ήθελα ούτε να το σκεφτώ, γιατί έχω κι εγώ ένα παιδάκι. Το παιδί πλέον είναι μια χαρά στην υγεία του, αλλά όταν το έβγαλα από το αυτοκίνητο ήταν σαν χαμένο, λίγο πριν πάθει θερμοπληξία, έκαιγε, έβραζε. Είχαν αφήσει ένα τάμπλετ μέσα στο ΙΧ και το παραμέρισα με τα ακροδάχτυλά μου γιατί έκαιγε. Είχε πολύ ήλιο και χθες η θερμοκρασία ήταν στους 28 βαθμούς Κελσίου. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε 50 βαθμούς. Μου είπαν οι γονείς ότι “στη Δανία δεν είναι παράνομο να αφήνουμε τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο” και της είπα ότι στη χώρα σας δεν έχει 50 βαθμούς μέσα στο ΙΧ», επισήμανε ο κ. Μοίρος, για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το παιδί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.