Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας τίμησε τους Άγιους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με μεγάλη λαμπρότητα τέλεσε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Πατρών για ακόμα μια χρονιά σύσσωμος ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, για να τιμήσει τη μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, Πολιούχων και Προστατών της Τρίπολης και στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ιερή θυσία των Αγίων για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα, ενώ συνεχάρη το Δ.Σ. του Συλλόγου, με την ευχή να είναι ενωμένοι και να διατηρούν τον Σύλλογο ζωντανό.

Fullscreen
(

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος ανέφερε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες, Δημήτριος και Παύλος της Τρίπολης που θυσιάστηκαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από τον Οθωμανικό ζυγό, να χαρίζουν υγεία και ευλογία σε όλο τον κόσμο και να αποτελούν πάντα για όλους τους ανθρώπους και ειδικά τους νέους πρότυπα υψηλών ιδανικών και αξιών.»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ο Πρόεδρος                                                          ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Καρασπήλιος                                            Χαράλαμπος Γιαννα

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.