Συγκινητική ανταπόκριση των πατρινών για την μικρή Νικολία- Συγκεντρώθηκε σε δύο 24ωρα το ποσό για την εγχείρηση!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι πατρινοί σε μια μεγάλη , όσο και συγκινητική ανταπόκριση κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτείτο για την χειρουργική επέμβαση της μικρής Νικολίας, αλλά και να το ξεπεράσουν.

Η Νικολία είναι ένα 12χρονο κορίτσι από την Οβρυά Πατρών που διεγνώσθη με όγκο στην περιοχή της δεξιάς κλείδας.

Σύμφωνα με τον παιδοογκολόγο που την παρακολουθεί, πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο είδος όγκου που εξέρχεται από τον νευρικό ιστό, και που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος, αφού όσο μεγαλώνει προκαλεί συμπίεση στις τριγύρω ζωτικές δομές, γεγονός που μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπλοκές, όπως αιμορραγία, παράλυση φωνητικών χορδών, συμπίεση τραχείας και τύφλωση.

Η Νικολία πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική αφαίρεση του όγκου η οποία κοστίζει 81.270 ευρώ.

Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί στα τέλη του Μαΐου και θα πραγματοποιηθεί σε ειδικό κέντρο της Γερμανίας, στο Ανόβερο.

Τεράστια κινητοποίηση

Από την σιγμή που έγινε γνωστό πως η 12χρονη θα πρέπει να εγχειριστεί άμεσα υπήρξε τεράστια κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων από την Πάτρα, αλλά και από όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα σε λιγότερο από δύο 24ωρα να συγκεντρωθεί το ποσό των 85.327 ευρώ (στόχος ήταν οι 81.257 ευρώ)για το ταξίδι ζωής της Νικολίας στο Ανόβερο, όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου. Η καταμέτρηση των δωρεών είναι σε εξέλιξη και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν όλες αναλυτικά μια προς μια στην σελίδα της εκστρατείας της Νικολίας στο «Πράξη Αγάπης».

Σε ανάρτηση του Οργανισμού αναφέρεται πως «σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και εκ μέρους της οικογενείας, η οποία είναι εξαιρετικά συγκινημένη με την αγάπη που τους δείξατε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Μέσα σε 2 μέρες όλοι μαζί κάναμε το ακατόρθωτο εφικτό. Τώρα η Νικολία θα δώσει τον δικό της αγώνα και ευχόμαστε από καρδιάς να πάνε όλα κατ’ ευχήν και να επιστρέψει υγιής στην Ελλάδα!

Γλυκό μας κορίτσι οι  ευχές και οι προσευχές όλων μας είναι μαζί σου! Αναμένουμε με ανυπομονησία τις εξελίξεις!».

Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας

Η μητέρα της 12χρονης, Γιάννα Μπακοπούλου απηύθυνε μέσω του facebook ένα συγκινητικό μήνυμα σε όλους όσοι βοήθησαν.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Σήμερα μετά από δέκα ολόκληρους μήνες θα μπορέσω να κλείσω τα μάτια μου και να ξεκουραστώ με μια μόνο σκέψη να πάνε όλα καλά στο χειρουργείο και όχι με χιλιάδες σκέψεις που με κρατούσαν ξάγρυπνη για το πώς θα βοηθήσω το παιδάκι μου! Ευχαριστώ από την καρδιά μου το ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ που στάθηκε δίπλα μας και μας βοήθησε, τον Άρη Γαλιατσάτο την Ιωάννα Ξηρομερίτη, όλα τα πατραϊκά και όχι μόνο ειδησεογραφικά δίκτυα, το Σύλλογο Δασκάλων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και ιδιαιτέρως δασκάλους και σύλλογο Γονέων καθώς και τον Διευθυντή Βασίλη Σπανό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς όπως και τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς που βρίσκεται στην περιοχή μας και τον Πατέρα Χαράλαμπο που στάθηκαν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή σαν οικογένεια καθώς και τους γονείς του σχολείου μας, όλους τους φίλους και γνωστούς που βοήθησαν και τέλος τους πιο σημαντικούς τους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη που ο καθένας παρόλο που ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές με το υστέρημα του  καταφέραν να κάνουμε το αδύνατο δυνατό.

Νομίζω ότι πρέπει να ευχαριστήσω πολλούς ακόμα αλλά είμαι τόσο μπερδεμένη αυτή την στιγμή. Υπόσχομαι όμως ότι θα το κάνω αναλυτικά εν καιρώ!!! Ευχαριστώ θερμά και πάλι».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.