Πάτρα: Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση της Μαρίνας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε κείμενο διαμαρτυρίας πολιτών για την κατάσταση στην Μαρίνα της Πάτρας αναφέρονται τα εξής:

Και ενώ διαβαίνουμε την τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου σιγή ιχθύος επικρατεί τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή όχθη της πολιτικής ζωής του τόπου μας για την αποκατάσταση των ζημιών στη Μαρίνα. Η σιωπή επεκτείνεται τόσο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης όσο και σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης όπως αυτή αντιπροσωπεύεται από τους τοπικούς βουλευτές. Η εικόνα δεν είναι απλά απογοητευτική για τους χιλιάδες επισκέπτες αλλά αποτελεί και προσβολή για το χαρακτήρα και το ύφος της τρίτης σε μέγεθος παραθαλάσσια πόλης.

Ενώ θα έπρεπε να είμαστε υπερήφανοι και προνομιούχοι για μια πόλη δίπλα στη θάλασσα αυτό καταλήγει να είναι δυσφήμιση αλλά και επιπλέον να προκαλεί δυσλειτουργία στους πολίτες. Δεκάδες ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής έχασαν τις θέσεις ελλιμενισμού οι οποίες μετά την κακοκαιρία τους 2021 εξακολουθούν όχι μόνο να αγνοούνται αλλά ταυτόχρονα η τριτοκοσμική αυτή εικόνα με τα σάπια και τα σπασμένα ξύλα μέσα στη θάλασσα να θίγει όλους τους επισκέπτες πατρινούς και μή.

Ταυτόχρονα ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής και προκαλεί αγανάκτηση μέσα στην προεκλογική περίοδο η αδιαφορία των υποψηφίων βουλευτών για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Σε μια πόλη στην οποία υπάρχουν δύο ναυπηγεία σκαφών αναψυχής και πλήθος επαγγελματιών που προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα για τη θάλασσα, η εγκατάλειψη της μαρίνας και η αδιαφορία των αρχόντων μας ώστε να βρεθεί μια λύση ,το μόνο που πετυχαίνει είναι να πλουτίζει τη Ναύπακτο, το Αίγιο και τη Λευκάδα ρίχνοντας νερό στο μύλο της φτωχοποίησης της πόλης μας, αφού πλέον όποιος έχει σκάφος αναψυχής απευθύνεται στις γειτονικές περιοχές δίνοντας δουλειά σε ξένους.

Θα σταθούμε επιπλέον στο γεγονός της περασμένης εβδομάδας που έγιναν οι παγκόσμιοι αγώνες windsurfing στην πόλη μας . Δυστυχώς αυτή την παρακμή και την τριτοκοσμική εικόνα είχαν να διαδώσουν οι αθλητές από όλα τα μέρη της γης που συμμετείχαν ,οι οποίοι ελλιμένιζαν τα βοηθητικά σκάφη στα απομεινάρια της Μαρίνας. Ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν έγινε το παραμικρό , έστω να απομακρυνθούν τα σπασμένα ξύλα για να βελτιωθούν οι εντυπώσεις!

Με βάση όλα τα παραπάνω

1.εκφράζουμε την αγανάκτηση μας τόσο ως πολίτες της Πάτρας όσο και ως ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής και φέρνουμε προ των ευθυνών τους τόσο την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την κεντρική κυβέρνηση που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για ένα ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με τη βασική εικόνα της τρίτης σε μέγεθος παραθαλάσσια πόλη της Ελλάδας.

Δεν πρόκειται να μπούμε στο παιχνίδι της αναζήτησης ευθυνών και να δούμε ποιοι και γιατί δεν κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν , ώστε να υπάρξει αποκατάσταση του προβλήματος .Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης εφόσον το πρόβλημα δεν αποκαθίσταται και κανένας δε μιλάει για αυτό. Ζητούμε λοιπόν την παρέμβαση:
α. Από τη μεν δημοτική αρχή να δείξει την ίδια δυναμικότητα και να αναλάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες και δυναμικές παρεμβάσεις σαν αυτές που επέδειξε όταν αγωνιζόταν για την απόδοση και τη χρήση του θαλασσίου μετώπου. Σε διαφορετική περίπτωση η αδιαφορία της δημοτικής αρχής θα χρεωθεί ως ανακολουθία πράξεων και εξαγγελιών. Αιτούμαστε λοιπόν άμεσα και έγγραφα στο δήμο ως πολίτες εξηγήσεις από το δήμο για τις καθυστερήσεις και την αποκατάσταση του προβλήματος.

β. Κοινοποιούμε το πρόβλημα και στους τοπικούς βουλευτές και υποψηφίους να μας πουν τι έπραξαν και τι θα πράξουν για ένα ζήτημα που σχετιζόταν με φυσική καταστροφή και εδώ και δύο χρόνια λιμνάζει η αποκατάσταση της Μαρίνας και γιατί δε συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε να υπάρχει αποτελεσματική συνεργασία δήμου και κεντρικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών.

γ, Δημοσιεύματα θέλουν την αποζημίωση για τις φυσικές καταστροφές εκείνης της ημέρας να φτάνει τις 850.000 ευρώ . Προς το παρόν με βάση τα ίδια δημοσιεύματα το ποσό των 850.000 ευρώ έχει εγκριθεί από την κεντρική κυβέρνηση και για λόγους που κανένας πολίτης δε γνωρίζει ,κανένα έργο και τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι το ποσό των για την αποκατάσταση τριών ξύλινων εξεδρών που έσπασαν είναι πολύ μικρότερο σε σημείο που τα συνεργεία του δήμου θα μπορούσαν άμεσα και χωρις χρηματοδότηση να έχουν κινηθεί και να έχουν λύσει το πρόβλημα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι ενυπόγραφη από πλήθος πολιτών και θα επανερχόμαστε μέχρι το θέμα να λυθεί. Σας ενημερώνουμε ότι το παρόν θα κοινοποιηθεί και στο Δήμο και θα λάβει αριθμό πρωτοκόλλου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.