Επιμελητήριο Αχαΐας: Τρεις ημέρες Καινοτομίας στην Μεσόγειο μέσω του INTECMED

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τριήμερη εκδήλωση με θέμα «INTECMED Mediterranean Innovation Days» συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Αχαίας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, με την υποστήριξη της PATRASIQ, την Παρασκευή 26/5-το Σάββατο 27/5 και την Κυριακή 29/5, στον Συνεδριακό χώρο του Νέου Λιμένα Πατρών (πρώην Mega Εμβολιαστικό Κέντρο). Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου INTECMED-«Θερμοκοιτίδες για την αναζήτηση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας στην περιοχή της Μεσογείου»(Πρόγραμμα Χρηματοδότησης ENICBCMED 2014-2020)στο οποίο το Επιμελητήριο Αχαίας είναι ο Επικεφαλής εταίρος ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει ως εταίρος στην σύμπραξη.

H εκδήλωση πρόκειται να αναπτυχθεί σε 3 στάδια:

Κατά την 1η ημέρα (26/5/2023, 09:30-17:30), 32νεοσύστατες επιχειρήσεις (startups) από τις 4 χώρες υλοποίησης του έργου-Ελλάδα, Ισπανία, Τυνησία και Αίγυπτο-οι οποίες συμμετείχαν μέσω  ανοικτής πρόσκλησης, σε διαδικασία καθοδήγησης (mentoringProgram)και υποστήριξης και καθοδήγησης στην ανάπτυξη των καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων (Tutorship), πρόκειται να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα,όπως αυτή ωρίμασε μέσω του έργου και να πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις με δυνητικούς  επενδυτές από Ελλάδα, Ισπανία, Αίγυπτο και τις ΗΠΑ.

Κατά την 2η ημέρα (27/5/2023,  09:00-13:45), ακολουθεί το Συνέδριο «Ανοιχτής Καινοτομίας» του Πανεπιστημίου Πατρών με παρεμβάσεις για την Καινοτομία στην Μακροπεριφέρεια Μεσογείου. Την ίδια ημέρα, θα αποδοθούν τα βραβεία επιχειρηματικής ενίσχυσης (sub-grants) του Διαγωνισμού Καινοτόμων Επιχειρηματικών Ιδεών του ΙΝTECMED, συνολικής αξίας 60.000€, στις 3 πιο καινοτόμες ιδέες από την περιφέρεια Δυτ. Ελλαδας για την υποστήριξη των δράσεων που απαιτούνται για την λειτουργία της επιχείρησής τους και της εφαρμογής της καινοτόμου ιδέας στην αγορά. Οι εργασίες της 2ης ημέρας θα ολοκληρωθούν με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας (MoU) μεταξύ του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Επιμελητηρίου της CapBon στην Τυνησία, έπειτα από διάγνωση εδάφους συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ως αποτέλεσμα διακρατικής συνεργασίας μέσω του έργου όπου συμμετέχουν ως εταίροι.

Το 3ήμερο κλείνει την Κυριακή 28/5/2023 (09:00-12:30), με την ανοικτή εκδήλωση επίδειξης της δυναμικής web Πλατφόρμας εύρεσης συνεργειών και συνεργασιών “e-Bazaar of Innovation”  (https://ebazaar-innovation.upatras.gr )εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Περιφερειακού Σημείου Διευκόλυνσης Καινοτομίας (RegionalInnovationFacilityPoint-RIFP)του έργου ΙΝΤΕCMED, που δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε κτίριο των Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγώνκαι θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου .

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.