Απεργία και αποχή από διαγωνισμούς αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παράσταση την Πέμπτη 25 .05.23 στις 9.00 στο Α κτίριο στην συνεδρίαση της Συγκλήτου και απεργία – αποχή του Διοικητικού Προσωπικού από όλες τις Επιτροπές Διαγωνισμών του Ιδρύματος ανακοίνωσε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού συνήλθε στις 18/05/2023

και συζήτησε για τον Οργανισμό Διοικητικών υπηρεσιών .

Σε μια περίοδο που το Διοικητικό Προσωπικό «στενάζει» κάτω από το βάρος της εντατικοποίησης της δουλειάς, τις απλήρωτες ώρες υπερωριακής απασχόλησης, άγχους και εκφοβισμού, είμαστε μάρτυρες για άλλη μια φορά της αντιδημοκρατικής, αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς της Διοίκησης απέναντι στο Διοικητικό Προσωπικό.

Για ένα θέμα που ουσιαστικά αφορά τους Διοικητικούς Υπαλλήλους αλλά και την δομή και την λειτουργία της διοίκησης για την οποία είναι οι πιο αρμόδιοι, ο Πρύτανης προχώρησε στην ψήφιση του Οργανισμού Διοικητικών Υπηρεσιών χωρίς να ενημερώσει το Συνδικαλιστικό Όργανο και τους ίδιους τους Υπαλλήλους, λέγοντας ταυτόχρονα ψέματα στις συνεχείς οχλήσεις του Συλλόγου, ότι τάχα ο Οργανισμός δεν αλλάζει σε σχέση με αυτόν που λειτουργούμε μέχρι σήμερα.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

• Να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της Πρυτανικής Αρχής που σκοπός της δεν είναι η εξυπηρέτηση των Διοικητικών Λειτουργειών του Πανεπιστημίου αλλά η επιβολή προσωπικών της απόψεων που απέχουν παρασάγγας από τις ανάγκες του Πανεπιστημίου.

• Να καταγγείλει το γεγονός ότι είμαστε το μοναδικό Πανεπιστήμιο που δεν αύξησε τις οργανικές του θέσεις παρ’ όλο που οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται, ενώ ταυτόχρονα για να λειτουργήσει προσλαμβάνει συνεχώς συμβασιούχους συναδέλφους οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 30%.

• Να καταγγείλει την μετατροπή της πλειοψηφίας των κενών θέσεων μόνο στην κατηγορία Π.Ε. χωρίς προηγουμένως να υπάρχει κάποια μελέτη σχετική με τις ανάγκες της διοικητικής λειτουργίας του ιδρύματος.

• Να καταγγείλει το γεγονός του αποκλεισμού όλων των κατηγοριών εκτός της κατηγορίας Π.Ε. από την δυνατότητα να κριθούν ακόμα και ως προϊστάμενοι Τμημάτων επικαλούμενη αποσπασματικά τον Νόμο, χρησιμοποιώντας τους νόμους και τις εγκυκλίους κατά το δοκούν. Έτσι, Θα μπορούν οι απόφοιτοι των Κολλεγίων να κρίνονται σε όλη την διοικητική ιεραρχία μέχρι και την θέση του Γενικού Διευθυντή και δεν θα μπορούν να κρίνονται οι κατηγορίες Τ.Ε και Δ.Ε. .

Απαιτούμε ο Οργανισμός να μην σταλεί στο υπουργείο, να τεθεί άμεσα σε διαβούλευση με το Διοικητικό Προσωπικό και τις Υπηρεσίες του ιδρύματος και κατόπιν να συζητηθεί στην Σύγκλητο του Ιδρύματος.

Απαιτούμε ένα Οργανισμό ανεξάρτητο από την εκάστοτε Πρυτανεία ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες ενός σύγχρονου Πανεπιστημίου προσαρμοσμένου στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χαρακτήρα του ιδρύματος και στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και της κοινωνίας.

• Απεργία – Αποχή του Διοικητικού Προσωπικού από όλες τις Επιτροπές Διαγωνισμών του Ιδρύματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25.05.23 ΣΤΟ Α ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΤΟ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.