Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση 400.000 ευρώ στην οικογένεια του 14χρονου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε χρηματική αποζημίωση 400.000 ευρώ για ψυχική οδύνη στην οικογένεια του 14χρονου μετά από τη δολοφονία του από τον συνομήλικο φίλο και συμμαθητή του, τον Ιούνιο του 2016, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε τιμωρηθεί τον Ιανουάριο του 2018, από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, με αναμορφωτικά μέτρα τα οποία αφορούσαν τον εγκλεισμό του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του.

“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ταλαιπωρία ψυχική και σωματική για γονείς που έχασαν το παιδί τους με αυτόν τον τρόπο”, λέει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξιος Κούγιας, μιλώντας στο grtimes.gr.

Το χρονικό

Ήταν 11 Ιουνίου του 2016 όταν οι δύο ανήλικοι επέστρεφαν στο σπίτι τους από παιχνίδι, στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Το θύμα φαίνεται πως έκανε κάποιο σχόλιο για την παλαιότητα ενός τρακτέρ που άνηκε στην οικογένεια του δράστη. Το σχόλιο αυτό φαίνεται πως εξαγρίωσε τον 14χρονο ο οποίος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα του σπιτιού του και τραυμάτισε θανάσιμα τον φίλο του στο λαιμό και επέστρεψε στο σπίτι του.

Την επόμενη μέρα το πρωί οι γονείς του θύματος είχαν δηλώσει την εξαφάνιση του. Λίγη ώρα αργότερα το πτώμα του άτυχου 14χρονου βρέθηκε σε ένα χωράφι κοντά στο γυμναστήριο του χωριού και ο 14χρονος δράστης δεν άργησε να ομολογήσει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.