Θανάσης Κοντάρης: Ανακάλεσε την παραίτησή του ο γιατρός της Σερίφου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την παραίτηση που υπέβαλε τον περασμένο μήνα από τη θέση του γενικού/οικογενειακού ιατρού επιμελητή Α’ του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Σερίφου ανακάλεσε τελικά ο κ. Θανάσης Κοντάρης.

Ο «γιατρός της Σερίφου», όπως τον αποκαλούν, πριν μερικές εβδομάδες, είχε κάνει γνωστή μέσω Facebook, την απόφασή του, να αφήσει τη θέση του και να επιστρέψει στη Σουηδία. Εκεί δημοσιοποίησε το υπόμνημα παραίτησης, που είχε αποστείλει, στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, όπου και παρέθετε 16 «σκληρές» αλήθειες για το σύστημα υγείας της χώρας μας, και ιδίως της νησιωτικής.

 

Στην αίτηση παραίτησης, όπως λέει ο ίδιος, μετέφερε την πραγματικότητα ενός γιατρού όχι μόνο στη Σέριφο, αλλά σε όλες τις Κυκλάδες,  επισημαίνοντας ότι «ιατρικό λάθος είναι και η λάθος συνταγογράφηση, δεν σημαίνει ότι κοστίζει τη ζωή του ανθρώπου». Αποκαλύπτει δε ότι πέρυσι ήταν έτοιμος να βγάλει ανακοίνωση για να ενημερώνει τους ασθενείς η οποία θα έλεγε «Μην με εμπιστεύεστε, είμαι εξαντλημένος».

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου του υπομνήματος στη σελίδα του στο Facebook, o κ. Κοντάρης έφτασε να δέχεται απειλές για την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να κλείσει το προφίλ του. Οι λόγοι ωστόσο που αποφάσισε τελικά να παραμείνει στη θέση του ήταν διαφορετικοί, όπως εξηγεί ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

«Ηταν μια πράξη απόγνωσης»

Όπως επισημαίνει ο ίδιος στην εφημερίδα, σαφώς, δεν ήθελε ποτέ να παραιτηθεί. «Ηταν μια πράξη απόγνωσης στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες», λέει ο κ. Κοντάρης. Μετά την ανακοίνωση της αίτησης παραίτησης του, πολλοί τον κομματοποίησαν – «για τους Αριστερούς έγινα παραστάτης, για τους Δεξιούς προπαγάνδα, αλλά δεν ισχύει τίποτα από αυτά», δηλώνει.

Popular

[Να γιατί η Έλενα Παπαρίζου δεν χαμογελούσε στο My Number One]
FIZZ

Να γιατί η Έλενα Παπαρίζου δεν χαμογελούσε στο My Number One

[Εκλογές 2023 και μισθοί: Τα κόμματα υπόσχονται, οι αυξήσεις αργούν]
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Σοκ για τους μισθούς των Ελλήνων – Τι υπόσχονται τα κόμματα, πότε θα έρθουν πραγματικές αυξήσεις

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχει καταφέρει να δώσει κίνητρα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά (πχ. το να υπάρχει παιδικός σταθμός) σε νέους επιστήμονες να έρθουν σε δυσπρόσιτες περιοχές», αναφέρει.

Το περιθώριο να ανακαλέσει την αίτηση παραίτησης έληγε σήμερα. Αλλά μέσα στον τελευταίο μήνα, διαπραγματεύτηκε καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου κυρίως με τον Χρήστο Ροϊλό, διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Γιατί ανακάλεσε την παραίτησή του

Οι ιθύνοντες δεσμεύτηκαν ότι από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στο νησί ένας νεαρός οικογενειακός γιατρός ώστε να συνδράμει στις απαιτήσεις του ιατρείου στη Σέριφο.

Από τον Ιούλιο και για τρία χρόνια, θα έρθει επίσης ένας παιδίατρος, ενώ το ιατρείο θα ενισχυθεί και με μια συμβασιούχο νοσηλεύτρια.

Ο ίδιος τονίζει ότι κρατά τις δεσμεύσεις που του έχουν δοθεί και επιμένει ότι ποτέ δεν μετάνιωσε την ανάρτησή του περί παραίτησης.

Και ο λόγος είναι απλός, όπως λέει ο ίδιος. «Γιατί χωρίς καμία διάθεση για κομματική τοποθέτηση, μετέφερα την αλήθεια των σημερινών συνθηκών στον χώρο της υγείας στις Κυκλάδες».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.