Συνελήφθη μέλος σπείρας που έκλεβε υπερπολυτελή αυτοκίνητα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνελήφθη, με ένταλμα, χθες, Δευτέρα 15 Μαΐου, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, 29χρονος Αλβανός, ως μέλος σπείρας που έκλεβε υπερπολυτελή αυτοκίνητα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος του, καθώς και για ακόμα τρία άτομα, τα οποία και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, εγκληματική οργάνωση που διαπράττει διακεκριμένες κλοπές από άτομα που έχουν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών και με περιουσιακό όφελος άνω των 120.000 ευρώ, από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον από τις αρχές του Αυγούστου του 2021 έως και τα μέσα του Ιουνίου του 2022, διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές, κυρίως υπερπολυτελών οχημάτων τύπου SUV.

Οι κατηγορούμενοι, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παραβίαζαν την πόρτα του οχήματος-στόχου και απενεργοποιούσαν το σύστημα συναγερμού. Στη συνέχεια το στάθμευαν σε κοντινή απόσταση προκειμένου να αποκλείσουν την ύπαρξη εγκατεστημένης συσκευής εντοπισμού (GPS TRUCKER).

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής οχημάτων, σε Γλυφάδα, Βούλα, Νίκαια, Περιστέρι και Χαϊδάρι Αττικής, με τη συνολική αξία των κλεμμένων οχημάτων να ανέρχεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στα 550.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Δύο ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι οχημάτων, διάφορα εξαρτήματα αυτοκινήτων, διαρρηκτικά εργαλεία, 40 μεταλλικά φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και επιχειρησιακό όχημα της οργάνωσης.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγείται στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.