Σύλληψη στα Ιωάννινα: Με πλαστά έγγραφα έμενε στην Ελλάδα ο «Πάσσαρης» της Αλβανίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στα Ιωάννινα συνελήφθη τη δευτέρα ο κακοποιός Λαέρτ Χατζίου από την Αλβανία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία από την Interpol, για μακελειά που είχε προκαλέσει στην Αλβανία.

Ο «Πάσσαρης» της Αλβανίας φέρεται να έμενε στην Ελλάδα με πλαστά έγγραφα. Στην δήθεν ελληνική άδεια παραμονής του αναγνωρίστηκε ως Μίκης Ασκαλίδης, 32 ετών, γεννημένος στη Γεωργία.

 

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα μετά από μια κράτηση στα Ιωάννινα, η Interpol Αθηνών έχει στείλει τα στοιχεία στις αλβανικές αρχές, οι οποίες έκαναν την ταυτοποίησή του.

Η σφαγή στη Λούσνια

Το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου του 2017 οι Bilbili και Kaloshi είχαν βάλει στόχο τον Xjuljo Shkurti, ανιψιό του Aldo Bare, επικεφαλής της συμμορίας Lushnja, σε ένα μπαρ στη Λούσνια. Οι σφαίρες Καλάσνικοφ σκότωσαν τους Ζαμίρ Λατίφ και Γιούργκεν Χότζα, ενώ ο στόχος της απόπειρας δολοφονίας κατάφερε να διαφύγει.

Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας οι Bilbili και Kaloshi κατηγορούνται για «διάπραξη αξιόποινων πράξεων εντός της εγκληματικής ομάδας», «παράνομη κατοχή και παραγωγή όπλων, εκρηκτικών όπλων και πυρομαχικών» καθώς και «διατάραξη δημόσιας τάξης».

 

Ο Anterio Kaloshi συνελήφθη στις 13 Αυγούστου 2020, αφού μαζί με άλλα άτομα πυροβόλησαν στο ξενοδοχείο «Voloreka» στο Πόγραδετς, ενώ καταζητούνταν για τη σφαγή στη Λούσνια. Εν τω μεταξύ, ο Orgest Bilbili συνελήφθη στις 10 Απριλίου 2020 στην περιοχή Xhamllik των Τιράνων. Τραυματίστηκε από αστυνομικό αφού δεν υπάκουσε στις εντολές του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του Χατζίου:

Η αστυνομική επιχείρηση για την έκδοση και σύλληψη του Χατζίου έφερε το όνομα «Εκθέτης».

«Χάρη στην παροχή πληροφοριών από την Κρατική Αστυνομία και την έγκαιρη ανταλλαγή αυτών των πληροφοριών με τους Έλληνες ομολόγους, ένας πολίτης που καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη συνελήφθη στα Ιωάννινα της Ελλάδας και συνελήφθη με πρόθεση έκδοσης στη χώρα μας» ανέφερε η ανακοίνωση της αλβανική αστυνομίας.

«Με πλαστή ελληνική άδεια παραμονής εντοπίστηκε και φυλακίστηκε ο Λαέρτ Χατζίου. Μετά τις ερευνητικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με εταίρους, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πολιτών που έχουν κηρυχθεί διεθνώς καταζητούμενοι, χάρη στις πληροφορίες που παρέχονται από τις δομές της Κρατικής Αστυνομίας και την ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο μεταξύ Interpol Tirana και Interpol Athens, οριστικοποίησε την κωδικοποιημένη αστυνομική επιχείρηση «Εκθέτης».

»Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, στα Ιωάννινα, η Ελληνική Αστυνομία κατέστησε δυνατή τη σύλληψη και τη σύλληψη με σκοπό την έκδοση του καταζητούμενου Αλβανού υπηκόου Laert Haxhiu, 31 ετών, γεννημένου στο Lushnjë. Ο εν λόγω ημεδαπός πιάστηκε με πλαστό ελληνικό τίτλο παραμονής, ονόματι Μ.Α., 32 ετών.

»Το Δικαστήριο της Lushnjë, το 2017, καταδίκασε τον εν λόγω πολίτη σε κάθειρξη 18 ετών, για ανθρωποκτονία και «μη εξουσιοδοτημένη κατοχή και παραγωγή όπλων, εκρηκτικών όπλων και πυρομαχικών».

»Η Ιντερπόλ Τιράνων συνεχίζει τη συνεργασία με την Ιντερπόλ Αθηνών, προκειμένου να διεξαχθούν οι διαδικασίες για την έκδοση του εν λόγω πολίτη στη χώρα μας.

»Η Κρατική Αστυνομία συνεχίζει τη στενή συνεργασία με τους εταίρους, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πολιτών που κηρύσσονται διεθνώς καταζητούμενοι για ποινικά αδικήματα σε διάφορους τομείς, καθώς και για την ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο σχετικά με διασυνοριακές εγκληματικές δραστηριότητες, με σκοπό την ταυτοποίηση και σύλληψη προσώπων ή εγκληματικών ομάδων που ασκούν αυτές τις δραστηριότητες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.