Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή – «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι για εμάς οδυνηρό σοκ»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 11 το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να του ανατεθεί από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου η δεύτερη διερευνητική εντολή, για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, εξηγώντας  ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ωστόσο, έπρεπε να ανταποκριθεί όπως είπε στον θεσμικό του ρόλο.

«Ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πως ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, διότι δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Ως εκ τούτου έχετε εσείς τη δικαιοδοσία για το τι θα ακολουθήσει», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ναι όπως έχω πει το Σύνταγμα προβλέπει τη συνέχεια με σαφή τρόπο. Ελπίζω ότι οι επόμενες εκλογές θα μας δώσουν κυβέρνηση αλλά τώρα θα τηρήσουμε όλοι αυτά που λέει το Σύνταγμα», είπε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εφόσον ο κ. Τσίπρας επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, τότε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα καλέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών οδυνηρό σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ. “Φοβάμαι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα, ακόμα και για όσους ψήφισαν τη ΝΔ, δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί, που ανα επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής, θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία”.

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα και διαμήνυσε ότι θα σταθεί και θα δώσει τη μάχη.

Επίσης, ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσε.

«Προσωπικά αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη. Αυτό σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη. Ζητώ μια συγγνώμη στους φίλους που δώσαμε μαζί τη μάχη. Και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα δώσουμε μαζί τη μάχη για να αποτρέψουμε μια αλαζονική κυβέρνηση και να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός της αντιπολίτευσης».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.