Σκληρή κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση Μητσοτάκη περί “εργαλειοποίησης” των Τεμπών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αντιδράσεις προκαλεί μία δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που ερμηνεύθηκε ως κατηγορία προς τους συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, για “εργαλειοποίηση”.

Ειδικότερα, κατά τη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει την απεργία των σιδηροδρομικών και τη μήνυση των συγγενών κατά παντός υπευθύνου, η οποία κάνει λόγο και για ευθύνες πολιτικών προσώπων διαχρονικές, απάντησε ως εξής:

“Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι: “Πολλά έχουν αλλάξει στον σιδηρόδρομο και γι’ αυτό το πρώτο το οποίο είπαμε είναι ότι πρέπει τα τρένα να επαναλειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και γι’ αυτό έχουμε ένα πολύ, θα έλεγα, λεπτομερές σύστημα εποπτείας, με την τεχνολογία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Και, φυσικά, έχουμε δεσμευτεί ότι η περιβόητη σύμβαση πλήρους σηματοδότησης της βασικής μας γραμμής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Το έργο προχωράει με μεγάλη ταχύτητα. Αν μερικές φορές -το τονίζω αυτό- μας λένε «κινούνται τα τρένα σε μονή γραμμή», μα για να κάνεις τη σηματοδότηση πρέπει ενίοτε να διακόψεις την κυκλοφορία σε μία γραμμή. Όμως, αυτή η κίνηση γίνεται πια με απόλυτη ασφάλεια.

Και αυτή είναι η δέσμευσή μας, να μπορούμε να έχουμε σιδηροδρόμους οι οποίοι να είναι απολύτως ασφαλείς και ευρωπαϊκά τρένα, τα οποία εμφανώς δεν είχαμε.

Από εκεί και πέρα, εγώ προσωπικά έχω μιλήσει πολύ διακριτικά με αρκετούς συγγενείς θυμάτων, καταλαβαίνω απόλυτα την οργή τους και είμαι ο πρώτος ο οποίος θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Αλλά, το τονίζω πάλι, η δικαιοσύνη αποδίδεται από τη Δικαιοσύνη. Ούτε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, ούτε από τρίτους κριτές”.

Τσαπανίδου: “Κατηγορεί τους γονείς των θυμάτων στα Τέμπη για εργαλειοποίηση της τραγωδίας”

Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε και σήμερα ότι δεν νιώθει τους πολίτες“, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου σχολιάζοντας “τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών” και προσθέτει: «Αδυνατεί να τους καταλάβει ακόμα και στον βαθύ πόνο που προκαλεί η απώλεια. Που προκαλεί η τραγωδία”.

Ακολούθως εξηγεί: “Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν δίστασε να επιτεθεί χυδαία ακόμη και στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη λέγοντας ότι δήθεν εργαλειοποιούν το δράμα τους με την μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του“.

Γενικεύοντας υποστηρίζει: “Αφού έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει το έγκλημα στα Τέμπη. Αφού κατέβασε τον υπουργό των Τεμπών τον κ. Καραμανλή υποψήφιο στη Σέρρες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τώρα μπροστά στις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων, δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και μαζί τους. Δεν διστάζει πουθενά. Δεν ντρέπεται καθόλου. Δεν νιώθει. Πρέπει να φύγει. Δεν μας αξίζει”.

Ο Σκέρτσος κάνει λόγο για “κοπτοραπτική” και “προπαγάνδα” της Κουμουνδούρου

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις, ισχυριζόμενος ότι ως “αδικαιολόγητη” από τον πρωθυπουργό κρίθηκε η απεργία των σιδηροδρομικών και όχι η μήνυση των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας. Μίλησε μάλιστα για «“κοπτοραπτική” της πολιτικης απόγνωσης και της αναίσχυντης προπαγάνδας της Κουμουνδούρου».

Η δήλωση του Άκη Σκέρτσου:

«Θα περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα μπροστά στο ανθρώπινο δράμα των θυμάτων των Τεμπών και των οικογενειών τους να δείξει έστω λίγο σεβασμό χωρίς να τους εργαλειοποιεί.

Όμως η πολιτική τυμβωρυχία και η προεκλογική απελπισία της αντιπολίτευσης δεν έχει όρια και έρχεται να επιβεβαιώσει ελάχιστη ώρα μετά ακριβώς αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Όποιος παρακολούθησε τη συνέντευξη είδε ότι ο πρωθυπουργός απάντησε ταυτόχρονα σε δύο ερωτήματα για την απεργία των σιδηροδρομικών και για τη μήνυση των οικογενειών των θυμάτων και ειπε το αυτονόητο: Ότι η συγκεκριμένη απεργία λίγες μέρες πριν τις εκλογές αποτελεί εργαλειοποίηση της τραγωδίας που προσβάλει πρωτιστως τους συγγενείς των θυμάτων.

Ως «αδικαιολόγητη» δηλαδή κρίθηκε από τον πρωθυπουργό η απεργία των σιδηροδρομικών και όχι η μήνυση των συγγενών -οπως υποστηριζει ο συριζα- στους οποίους σε αμέσως επόμενο σημείο είπε ότι συμπαραστέκεται απόλυτα για την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη. Όμως η «κοπτοραπτική» της πολιτικης απόγνωσης και της αναίσχυντης προπαγάνδας της Κουμουνδούρου δεν ορρωδεί προ ουδενός. Όλα έχουν ένα όριο κ. Τσίπρα. Αρκετά με την τυμβωρυχία σας…»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.