Προσφυγή Εμφιετζόγλου στο ΣτΕ – Ζητά να ακυρωθεί το «μπλόκο» στο κόμμα του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο πρόεδρος του κόμματος «Πατριωτική Ένωση- Πρόδομος Εμφιετζόγλου» ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου με την οποία «κόπηκε» το κόμμα από τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο λόγος ήταν ότι «έκλεψε» το ονομά του του από το κόμμα «Πατριωτική Ένωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση» (ΕΛ.ΛΑ.Σ.) και ότι είχε τον Ήλιο της Βεργίνας ως σήμα, που έχει χαρακτηριστεί εθνικό σύμβολο.

Ο κ. Εμφιετζόγλου ζητάει να ακυρωθεί τόσο η απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου (1/2023) με την οποία δεν του επετράπη να συμμετέχει στις εθνικές εκλογές, όσο και η απόφαση του ίδιου Τμήματος με την οποία απορρίφθηκε η ένσταση ανακλήσεως και επανεξετάσεως της απόφασης ανακήρυξης των κομμάτων.

Όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα συμμετοχής σε ελεύθερες εκλογές και στον εκλογικό νόμο.

Αναφέρει επίσης ότι ο αποκλεισμός ενός κόμματος από την εκλογική διαδικασία αποτελεί επαχθέστατη κύρωση χωρίς να προβλέπεται από το νομοθέτη ουσιαστική δυνατότητα θεραπείας, να μπορεί δηλαδή το κόμμα να υπερασπιστεί ενώπιον του Αρείου Πάγου τον εαυτό του.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.