Το πολυβραβευμένο φιλμ «Αγόρια στο ντους» έδειξε η δασκάλα στους μαθητές Δημοτικού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σουηδικής παραγωγής είναι η ταινία μικρού μήκους «Αγόρια στο ντους», που έδειξε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την καταγγελία γονέων, δασκάλα σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, προκαλώντας αντιδράσεις με την πράξη της αυτή.

Η ταινία έχει διάρκεια μόλις εννέα λεπτά και έχει αποσπάσει, λίγο μετά την κυκλοφορία της, το 2021, το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) ως η Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά.

 

 

Σύμφωνα με το σενάριο, όλα συμβαίνουν μετά από έναν έντονο αγώνα προπόνησης με την ομάδα, όταν οι 12χρονοι Βίγκο και Νοέλ επιστρέφουν στο σπίτι και τσεκάρουν ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου.

Το βίαιο σταμάτημα ενός αθώου παιχνιδιού φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα του τι επιτρέπεται και τι όχι σε μια ανδρική φιλία. Η απορία πάνω στο ζήτημα προκύπτει μετά από ερώτηση του προπονητή της ομάδας, ο οποίος βάζει τους 12χρονους να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που τους κάνει άνδρες.

Την ταινία υπογράφει σκηνοθετικά, όπως και το σενάριο, ο Κρίστριαν Ζέτερμπεργκ που είναι γνωστός για το περιεχόμενο που δημιουργεί και που απευθύνεται πάντα σε νεανικό κοινό.

Το «Shower boys» έχει προβληθεί σε περισσότερα από 50 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έχει αποσπάσεις σημαντικές διακρίσεις όπως:

-Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά του 2021
-Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid (Σίνεκιντ), Άμστερνταμ
-Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest (Φλικερφέστ), Σίδνεϊ
-Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
-Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF (Μπουφ), Μάλμε
-Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Cinemira (Σινεμίρα), Βουδαπέστη

Μετά την καταγγελία που προηγήθηκε για την προβολή της ταινίας σε 10χρονα παιδιά σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι το φιλμ έχει εγκριθεί για να προβάλλεται μεν σε σχολεία, αλλά σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Έτσι, έγινε σύσταση στη δασκάλα που έδειξε την ταινία σε μαθητές Δημοτικού.

«Δεν ήξερα» λέει ο διευθυντής του σχολείου

Δημοσιογράφος του Alpha μίλησε με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος είπε ότι «κι εγώ σήμερα το έμαθα, από τα site και τα κανάλια», ωστόσο, κληθείς να απαντήσει αν έχει πλήρη επίγνωση του τι γίνεται στο σχολείο του κι αν γνώριζε το συμβάν, δεν είχε απάντηση να δώσει.

Η δημοσιογράφος επέμενε και τον ρωτούσε πώς είναι δυνατόν να μην το γνωρίζει, όταν το συμβάν έγινε στις 12 Μαΐου και η καταγγελία των γονέων έγινε αμέσως.

«Έχουμε πάρει εξώδικο από γονείς μαθητή, αλλά επειδή έχει κοινοποιηθεί σε ανώτερη υπηρεσία από εμάς (σ.σ.: στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στο υπουργείο Παιδείας) περιμένουμε εντολές» είπε ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου, και έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς να απαντήσει για το αν γνώριζε και πώς το αντιμετώπισε.

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.