ΠΑΣΟΚ: Πέθανε ο πρώην υπουργός Χρήστος Οικονόμου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Χρήστος Οικονόμου πέθανε στα Τρίκαλα στα 88 του χρόνια.

Συνέδεσε το όνομά του με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αύριο ο γιος του, ορκίζεται βουλευτής…

Ο αποκαλούμενος “πατριάρχης” του τοπικού ΠΑΣΟΚ Χρήστος Οικονόμου, “Κίτσος” όπως τον αποκαλούσαν οι Τρικαλινοί, έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 88 ετών.

Από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ εκλέγονταν ανελλιπώς βουλευτής από το 1977 έως και το 2000 οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική, επιλέγοντας έναν ρόλο θεωρητικού της παράταξης. Εκ των στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας το 1987 και συνετέλεσε τα μέγιστα στην οργάνωση του ΕΣΥ.

Ψυχίατρος και ιδιοκτήτης κλινικής στα Τρίκαλα, με τη σύζυγό του Ρένα απέκτησαν δυο παιδιά, τον Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος ορκίζεται την Κυριακή 28 Μαϊου βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τη Βάσια Οικονόμου, οι οποίοι του χάρισαν εγγονάκια.

Μέχρι και προ μηνός παρέμενε ακμαίος και σχολίαζε σε στέκια της πόλης την πολιτική κατάσταση, ωστόσο η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, ο Χρήστος Οικονόμου κηδεύεται στις 12 μ. της Τρίτης εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου.

Ο γιος του και νέος βουλευτής Γιώργος Οικονόμου σε ανάρτησή του γράφει: «Η Ρένα, η Βάσια, ο Μιχάλης, η Βασίλκα και εγώ με λύπη ανακοινώνουμε ότι έπειτα από 89 σπουδαία χρόνια, ο αγαπημένος μας Χρήστος πέθανε. Ο Χρήστος Οικονόμου ήταν ένας άνδρας υψηλού χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που ένας γιος ή μια κόρη μπορούσε να ζητήσει.

Ολη η οικογένεια έχει βαθιά ευγνωμοσύνη για τη ζωή και την αγάπη που μας έδωσε. Είμαστε, επίσης, ευγνώμονες για τη συμπόνοια εκείνων που τον φρόντιζαν και προσεύχονταν για τον πατέρα αλλά και για τα συλλυπητήρια των φίλων και συμπολιτών μας».

Πηγή:trikalavoice

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.