Ορκίζεται την Κυριακή η νέα Βουλή – Τη Δευτέρα το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυσή της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιταχύνονται οι διαδικασίες ορκωμοσίας της νέας Βουλής με στόχο η διάλυσή της να γίνει στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη άνεση χρόνου μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Το προεδρικό διάταγμα το οποίο όριζε ότι η Βουλή θα συγκληθεί την 1η Ιουνίου θα τροποποιηθεί. Η έκδοση του νέου προεδρικού διατάγματος αναμένεται εντός της ημέρας ορίζοντας ότι η Βουλή θα συγκληθεί στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 28ης Μαΐου για την ορκωμοσία των βουλευτών. Την επομένη, το πρωί της Δευτέρας 29ης Απριλίου οι βουλευτές θα εκλέξουν Πρόεδρο της Βουλής και ακολούθως τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου ώστε από το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Βουλή να μπορεί να διαλυθεί εκ νέου και να προκηρυχθούν επισήμως οι νέες εκλογές.

Στο γενικότερο κλίμα σύγχυσης που επικρατεί αρκετοί συγχέουν την τύχη των διερευνητικών εντολών με την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση. Η Βουλή θα συγκληθεί νωρίτερα καθώς τα Πρωτοδικεία ενημέρωσαν πως θα στείλουν συντομότερα από ό,τι στο παρελθόν τα οριστικά αποτελέσματα ώστε η Βουλή να καλέσει τους βουλευτές. Σε διαφορετική περίπτωση και ανεξαρτήτως της τύχης των διερευνητικών η Βουλή δεν θα μπορούσε να συγκληθεί νωρίτερα.

Το μόνο το οποίο επηρεάζεται από τις διερευνητικές είναι ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.