Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα συνεργαστώ με τη ΝΔ ακόμη και αν λείπουν 2-3 έδρες για να σχηματιστεί κυβέρνηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΝΤ1.

«Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν λείπουν 2 – 3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε αρχικά πως «από το ΠΑΣΟΚ υπήρχαν ψηφοφόροι που ήρθαν σε μας και άλλοι που έφυγαν λόγω του αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενδεχόμενη μετεκλογική μας συνεργασία με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, ένα αφήγημα εντελώς προσβλητικό για την παράταξή μας, καθώς εμείς είμαστε που κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ το 2010».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε την «αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη έργο του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ στην επίθεση που εξαπέλυσε η Κουμουνδούρου στα υπόλοιπα κόμματα είπε πως «με τέτοια στρατηγική ήττα δεν μπορεί να θεωρεί κανείς ότι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι «ποτέ στη μεταπολίτευση δεν ξανά είχαμε διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος με 20 μονάδες, είναι πρωτοφανές».

Στο θέμα των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 21ης Μαϊού ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως «εκτός από το φόβο των πολιτών μετά το αφήγημα Μητσοτάκη για συνεργασία με το Μέρα25, οι δημοσκοπήσεις για εβδομάδες έδιναν μονοψήφια στο ΠΑΣΟΚ και πολλοί πίστεψαν ότι δεν έχουν λόγο να ψηφίσουν ένα μη ανταγωνιστικό κόμμα».

Όπως επεσήμανε «εμείς είμαστε χαρούμενοι γιατί μετά από 10 χρόνια καταφέραμε να έχουμε διψήφιο ποσοστό και να αυξήσουμε τη δύναμή μας κατά 220.000 ψήφους, σε αντίθεση με τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για ενίσχυσή μας κατά 2%, δήλωσε που μειώνει την πραγματική αύξηση της δύναμης της παράταξής μας». 

Σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ απέκλεισε το ενδεχόμενο αναφέροντας πως «δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΝΔ. Ο λαός τίμησε τον κ. Μητσοτάκη και παρά τα σκάνδαλα, τα δημοσιονομικά εγκλήματα, τα 10 δις ευρώ απευθείας αναθέσεις και την περαιτέρω φτωχοποίηση των φτωχών αντί να καταγκρεμνιστεί αύξησε τα ποσοστά του. Εμείς ζητάμε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που παλιά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ να έρθουν στο πρόγραμμα μας».

Όπως τόνισε «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ένας αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος στη χώρα μας» και εξέφρασε την επιθυμία για ένα νέο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να «συζητηθούν τα σημαντικά ζητήματα».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.