Μενέντεζ: «Δόθηκε η έγκριση για να δοθούν τα F-35 στην Ελλάδα»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την ελπίδα ότι «τα πράγματα θα είναι καλύτερα μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία» εξέφρασε ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.  Ο Μενέντεζ, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, καλεσμένος της Χιακής Ομοσπονδίας που τον τίμησε με το 3ο “Ιόνιο Μετάλλιο Τιμής” (Ionian Medal of Honor). Πρόσθεσε ότι ο ίδιος υπέγραψε για τα F-35 που θα αποκτήσει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ κατά πόσο μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να καθίσουν στο τραπέζι και να λύσουν τις διαφορές τους υπό νέες συνθήκες, ο κ. Μενέντεζ εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα μετά τις εκλογές. Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η πραγματικότητα μετά τις εκλογές, όταν πέσουν οι τόνοι και υπάρξει μια διαφορετική στάση» είπε ο ίδιος.

 

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν κάνει ό,τι θεωρεί ότι είναι απαραίτητο για να νικήσει»

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του α’ γύρου στην Τουρκία, είπε ότι οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν ποιοι θα είναι οι ηγέτες τους. Όσον αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο κ. Μενέντεζ επεσήμανε ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν κάνει τα πάντα και ό,τι θεωρεί ότι είναι απαραίτητο για να νικήσει.

Υπάρχει μια πολυεπίπεδη διαδικασία στην Τουρκία. Έχει τον έλεγχο των ΜΜΕ, αντίπαλοι του είναι στην φυλακή. Έχει το πλεονέκτημα της τουρκικής διακυβέρνησης να υποστηρίζει τους σκοπούς του». Πρόσθεσε ότι το ερώτημα είναι πώς θα προχωρήσει στο μέλλον η Τουρκία.

Τέλος, για την πώληση των F-35 είπε πως ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει. «Βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της (αμερικανικής) Κυβέρνησης για την διαδικασία εξαγοράς, αλλά οι εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί, οπότε έρχονται», κατέληξε ο ίδιος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.