Κ.Μητσοτάκης: Με αυτόν τον πολιτικό θα έβγαινε για μπύρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και τις γυναίκες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει ακόμα απόσταση στις αμοιβές ανδρών και γυναικών και σημείωσε ότι παραμένει ακόμα χαμηλή η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό.

«Eίναι ένας τομέας πολιτικής στον οποίο είμαστε εξαιρετικά στοχοπροσηλωμένοι», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να έχουμε περισσότερες γυναίκες και είπε ότι ήδη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ επέλεξε οκτώ γυναίκες και επτά άνδρες.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η αύξηση των μισθών είναι η κορωνίδα του προγραμματικού λόγου της ΝΔ για τη δεύτερη τετραετία ενώ αναφέρθηκε σε μέτρα που ήδη έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση όπως τις άδειες μητρότητας και πατρότητας και τα 2.000 ευρώ με τη γέννηση κάθε παιδιού.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αλλαγή του νομικού πλαισίου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή αλλά και στο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε 120 επιχειρήσεις να φτιάξουν με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης παιδικούς σταθμούς μέσα στις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα μίλησε για τις «νταντάδες της γειτονιάς» , για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας από το νηπιαγωγείο και για τις παρεμβάσεις στα προγράμματα των παιδικών σταθμών.

Είπε επίσης ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και στη διαδικασία της υιοθεσίας ενώ σημείωσε ότι «είναι πολύ λιγότερα τα μικρά παιδιά προς υιοθεσία από το ενδιαφέρον το οποίο υπάρχει από τις οικογένειες να τα υιοθετήσουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε και για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Είπε ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τον όρο «γυναικοκτονία» και αναφέρθηκε σε όσα έχουν γίνει όπως οι πενταψήφιοι αριθμοί στήριξης, τα κέντρα υποστήριξης στα αστυνομικά τμήματα, το panic button.

«Όλα αυτά είναι σημαντικά βήματα. Αλλά θα σου έλεγα ότι η πιο σημαντική παρέμβαση που κάνουμε πρέπει να είναι στη νέα γενιά, στα σχολεία μας. Να μάθουμε στα παιδιά τι σημαίνει ανεκτικότητα, γιατί το να είσαι – ειδικά στα αγόρια μας – βίαιος και τσαμπουκάς, δεν είναι cool κατ’ ανάγκη, δεν είναι σωστό», τόνισε.

Σημείωσε δε ότι έχει μπει για πρώτη φορά η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία. «Εξαιρετικά σημαντικά όλα αυτά τα προγράμματα στα εργαστήρια σπουδών τα οποία τρέχουμε ειδικά για τα παιδιά του Δημοτικού, ώστε να εκπαιδεύσουμε την επόμενη γενιά των παιδιών μας και να τους εξηγήσουμε ότι ποτέ μα ποτέ καμία μορφή βίας, όχι μόνο φυσικής αλλά και λεκτικής βίας και bullying, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να λύνουμε τις διαφορές μας», υπογράμμισε.

Και συμπλήρωσε: «Και βέβαια εδώ να εκφράσω τη θλίψη μου για το γεγονός ότι δυστυχώς υπάρχει και ένα κομμάτι καλλιτεχνικής έκφρασης – μουσικής που ακούγεται πολύ από παιδιά και από εφήβους – η οποία δείχνει δυστυχώς τα ακριβώς ανάποδα πρότυπα από αυτά τα οποία θέλουμε να προβάλλουμε». Συνεχίζοντας επ αυτού ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα περιορίσει – σε καμία περίπτωση – την καλλιτεχνική έκφραση, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι αυτά τα στερεότυπα ουσιαστικά προωθούν τελικά τη βία κατά των γυναικών».
Ο πρωθυπουργός στην ίδια συνέντευξη μίλησε για τις συμβουλές που έχουν δώσει με τη σύζυγό του στις δυο κόρες τους, για το λογαριασμό που άνοιξε στο tik tok και όσα του είπαν νέοι μετά το debate.

«Το δικό μου χρέος απέναντι στη νέα γενιά είναι να διαμορφώσω τις συνθήκες ώστε οι νέοι να μπορούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε και αναφέρθηκε αναλυτικά μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» που δίνει τη δυνατότητα σε νέους έως 39 ετών να αποκτήσουν σπίτι με δόση χαμηλότερη του ενοικίου.

Αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Έχω πει ότι δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο άνθρωπος με τον οποίο εγώ θα έβγαινα κατ’ ανάγκη να πιω μια μπύρα, δεν νομίζω ότι ταιριάζουμε πολύ. Φαντάζομαι ότι και ο ίδιος θα έλεγε για εμένα αυτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ευγενείς όταν βρισκόμαστε και να μπορούμε να πούμε και δυο κουβέντες ενδεχομένως έξω από την πολιτική. Νομίζω ότι θα έβγαινα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα γιατί θέλω να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο σήμερα να είναι κομμουνιστής. Και νομίζω θα είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση».

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης την ανάγκη συμμετοχής των νέων στα κοινά και μίλησε για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η τεχνητή νοημοσύνη.

Στη συνέχεια, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, μετά από ερώτηση για τη σύζυγό του ανέφερε: «Ναι, η Μαρέβα είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι μια γυναίκα την οποία όχι απλά αγαπώ πολύ, αλλά τη σέβομαι, την εκτιμώ, της αναγνωρίζω ένα φοβερό δυναμισμό και βέβαια είναι ένα φοβερό στήριγμα».

Ρωτήθηκε επίσης αν είναι έτοιμος να γίνει παππούς: «Ναι, το έχω σκεφτεί, φτάνει πια κάποια ηλικία, όσο και να ακούγεται παράξενο. Η Σοφία είναι 26, ο Κωνσταντίνος είναι 25. Ναι, φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή – και δεν θα αργήσει πάρα πολύ αυτή η ώρα – θα γίνει κι αυτό. Μου φαίνεται πάρα πολύ παράξενο γιατί αισθάνομαι πολύ νέος και δεν φαντάζομαι κατ’ ανάγκη τον εαυτό μου να είναι παππούς. Από την άλλη πιστεύω ότι θα είναι μια μοναδική εμπειρία και νομίζω ότι αυτό που λένε οι παππούδες και οι γιαγιάδες, ότι τα εγγόνια δίνουν έτσι μία δεύτερη ένεση νεότητας, είναι αλήθεια».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.