Φοιτήτρια με αναπηρία καταγγέλλει ότι δέχτηκε επιθετική συμπεριφορά από οδηγό λεωφορείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά μίας οδηγού λεωφορείου στα Χανιά, προχώρησαν μια 19χρονη με κινητικά προβλήματα και η μητέρα της.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ertnews.gr, η 19χρονη φοιτήτρια Βιολογίας του ΕΚΠΑ υπέστη τετραπληγία μετά από έναν απροσδόκητο τραυματισμό το 2011 και έκτοτε έχει κινητική αναπηρία σε ποσοστό 90%.

Σύμφωνα με καταγγελία, το πρωί της Πέμπτης, έχοντας ταξιδέψει όλο το βράδυ με την ANEK LINES, μητέρα και κόρη πήραν λεωφορείο από το λιμάνι της Σούδας μέχρι την Πλατεία 1866 στο κέντρο των Χανίων, προκειμένου να πάρουν το δεύτερο λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ, για να πάνε στο σπίτι τους.

Φτάνοντας στο λεωφορείο, η επιγραφή έγραφε «Κουνουπιδιανά», λάθος δηλαδή προορισμό. Οι πόρτες του λεωφορείου άνοιξαν, οι επιβάτες άρχισαν να επιβιβάζονται από την μπροστινή πόρτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σχετικός συνωστισμός. Την ίδια ώρα η 19χρονη περίμενε στη μεσαία πόρτα -που διαθέτει ράμπα- και η μητέρα της ρώτησε την οδηγό του λεωφορείου πού πηγαίνει. Η ερώτηση έγινε δύο φορές, ωστόσο η μητέρα δεν άκουσε την απάντηση. Όταν επαναλήφθηκε η ερώτηση για δεύτερη φορά, η οδηγός άρχισε να φωνάζει εμφατικά και εκνευρισμένα «ΝΑΙ! ΝΑΙ!», οπότε η μητέρα επέστρεψε στη μεσαία πόρτα, άνοιξε τη ράμπα και τότε η οδηγός, χωρίς προφανώς να έχει ελέγξει αν υπήρχαν άλλοι επιβάτες, έκλεισε την πόρτα του λεωφορείου.

Μια επιβάτης που παρακολουθούσε εμβρόντητη το περιστατικό, επεσήμανε στην οδηγό ότι εμποδίζει την πρόσβαση του αμαξιδίου στο λεωφορείο. Όταν εκείνη άνοιξε τη μεσαία πόρτα, η οδηγός προχώρησε προς τη 19χρονη και τη μητέρα της και άρχισε να τις επιπλήττει ουρλιάζοντας ότι δεν είχαν δικαίωμα να κατεβάσουν τη ράμπα -κάτι που άλλοι οδηγοί έχουν δείξει στη μητέρα να κάνει- και ότι επειδή είχε κλείσει η ίδια την πόρτα θα μπορούσε να έχει προκληθεί ζημιά στο λεωφορείο, την οποία θα καλούνταν να πληρώσει.

Δηλαδή, όχι μόνο η οδηγός δεν αναγνώρισε το «λάθος» της και δεν επιχείρησε να λήξει αυτή η απαράδεκτη φραστική επίθεση σε βάρος της κοπέλας και της μητέρας της, αλλά αντίθετα σε ένα ξέσπασμα οργής τροφοδότησε περαιτέρω την ένταση, επιπλήττοντας και την ευαισθητοποιημένη επιβάτη!

Καταγγελία για συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου στα Χανιά:

Μητέρα και κόρη, όλο αυτό το διάστημα, παρέμειναν σιωπηλές παρά την προσβλητική επίθεση που είχαν άδικα δεχτεί και περιορίστηκαν να ενημερώσουν έγκαιρα την οδηγό και ενώ έκοβαν εισιτήριο, για τη στάση που θα αποβιβάζονταν.

Η οδηγός ξεκίνησε τη διαδρομή έχοντας καλέσει κάποιον στο κινητό της και συνέχισε να προκαλεί, λέγοντας με ιδιαίτερα έντονο τόνο στον συνομιλητή της, ότι οι επιβάτες είναι «θρασύτατοι» και ότι «εκμεταλλεύονται την καλοσύνη των οδηγών» και ότι τους «έχουν καβαλικέψει» (!)

Φτάνοντας στον προορισμό τους, οι υπόλοιποι επιβάτες άρχισαν να αποβιβάζονται από τη μεσαία πόρτα που βρίσκεται η ράμπα. Η 19χρονη με τη μητέρα της, περίμεναν την οδηγό να κατεβάσει τη ράμπα αφού προηγουμένως τις είχε επιπλήξει έντονα γι αυτό. Αντ’ αυτού -και παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί- πήγε να ξεκινήσει το λεωφορείο. Τότε, η μητέρα της 19χρονης υπενθύμισε στην οδηγό ότι πρέπει να κατέβουν στην ίδια στάση και αυτή απάντησε «δεν άκουσα τίποτα από ότι είπατε»!

Μια απλή διαδρομή 20 λεπτών, αποδείχθηκε μια βασανιστική «οδύσσεια» για τη 19χρονη και τη μητέρα της, που θέλουν μέσα από το ρεπορτάζ να ευχαριστήσουν μέσα από την καρδιά τους, τη «δικηγόρο»- ευσυνείδητη πολίτη, που υπερασπίστηκε την αυτονόητη ισότητα πρόσβασης όλων των πολιτών στα μέσα μαζικής μετακίνησης.

Η 19χρονη και η μητέρα της θέλουν επίσης να στείλουν το μήνυμα ότι ευτυχώς, αυτή η συμπεριφορά συνιστά μεμονωμένο περιστατικό το οποίο ωστόσο δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να επαναληφθεί, για οποιοδήποτε λόγο.

Πηγή: ertnews.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.